8. 10. 2018

Novinka pod lupou: The Dragon Prince (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Dragon Prince
Žánr Animovaný, Fantasy, Akční
Stanice Netflix
Premiéra 14. 9. 2018
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 26 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Aaron Ehasz,

Justin Richmond

Herci Jack DeSena,

Sasha Rojen, Paula Burrows

O čem to je?

Dva lidští princové vytvoří neočekávané pouto s elfí zabijačkou, která je najata, aby je zlikvidovala. Všichni tři se společně vydávají na epickou cestu ve snaze přinést mír do svých válčících zemí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Vím, že tohle není žádný důvod, ale na začátek musím říct, že jsem viděla nějakou verzi pro nevidomé, kde pokud nebyly dialogy, pořád někdo mlel a popisoval, jak vypadá scéna a co se tam odehrává. Jop, dost mě to rušilo, ale už jsem nechtěla stahovat jinou verzi, zvlášť když to má jen 25 minut. Podobně jako u Star Wars, i tohle mi přišlo, že bude seriál pro děti. Násilí tu možná bude o něco více, ale opět to vypadá tak nějak pohádkově, nevinně, a v hlavní roli tu navíc jsou děti a teenageři.

Seriál mě nejvíc pobavil tím, jak se tam začalo mluvit o tom, že přichází zima. („Jo, zima přijde. Časem.“). Nevím, jestli to měly být schválně míněné narážky, nebo jestli to prostě byla nevinná součást dialogů, ale pobavilo. Jinak jsem během pilotu seděla s kamennou tváří, seriál ve mně nedokázal vyvolat žádné emoce. Ne že by byl špatný, spíš se tam vlastně nic moc pořádně nestalo.

Je to divné, když jsou hlavními postavami v tomto typu příběhu zrovna děti. Očekávám, že jim do klína spadne osud celé země a budou muset bojovat proti nepřátelům atd. První díl měl asi ukázat jejich nevinnost s tím, že si divák třeba na konci série uvědomí, jak velkým vývojem si tato neviňátka prošla. Nevím, na další díly koukat nebudu, takže se to nedozvím, ale můžete mi tuto teorii potvrdit nebo vyvrátit v komentářích, pokud už jste stihli celou řadu sjet.

Nejsem si jistá, komu bych měla seriál doporučit. Příznivci animovaného dobrodružného žánru zde asi budou postrádat více napětí a akce. A pro děti je to zase možná až příliš temné. Asi bude nejlepší, když mrknete na trailer a sami se rozhodnete, jestli dát novince šanci. Ono i za pilot nic nedáte, těch 25 minut není tak hrozné číslo, aby to nestálo za zkoušku.

P.S. Za tip na NPL díky Argusovi.
  • dobré tempo
  • zajímavý nápad
  • děti v hlavních rolích
  • nedostatek napětí a akce
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
arthurcz

arthurcz

No dneska co novinka to perla. ;)
před 5 roky
Liborias

Liborias

Myslím, že komu se líbil animovaný seriál Avatar a jeho nepřímé pokračování Legens of Kora, tak ten je...
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Mně se to docela líbí, ale v pilotu a vlastně celé sérii je toho hrozně málo. Na konci série jsem...
před 5 roky
Další články k tématu