19. 4. 2019

Novinka pod lupou: Fosse/Verdon (FX)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Fosse/Verdon
Žánr Drama, Minisérie
Stanice FX
Premiéra 9. 4. 2019
Vysílání úterý, 22:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Byl to filmař a jeden z nejuznávanějších choreografů a režisérů. Ona byla nejlepší tanečnice z Broadwaye. Dohromady se jim podařilo změnit obraz amerického zábavního průmyslu, ovšem za nenahraditelnou­ cenu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Stanice FX má u svých retro dramat hodně podobný styl. Viděli jsme ho hlavně u seriálů Ryana Murphyho – Pose a Feud. Nyní přichází podobná novinka, opět relativně podle skutečnosti, a vypadá vizuálně opět skvěle.

V seriálu je dominantou herecká složka. Upřímně, co méně čekat od Michelle Williams, které však velmi zdatně sekunduje Sam Rockwell. O nějaké velké chemii se moc mluvit nedá, ale ostatně samotný příběh k ní nijak nesvádí, ba právě naopak, takže se není moc čemu divit. Oba ve svých rolích excelují a je radost je sledovat. Můžu ale jen říct, jak se cítím stará, když vidím, jak holka z mého crush teen seriálu vypadá vrásčitě a sešle? Wow.

I samotné téma a prostředí jsou bezkonkurenční. Hollywood má bohatou historii, ze které se dá čerpat na spoustu seriálů. Máme nespočet hereckých hvězd v průběhu dějin, stejně jako dalších osobností, o kterých se můžou točit filmy a seriály. Přiznám se, že jména Fosse/Verdon jsem dřív neslyšela, ačkoliv podle toho, co jsem si o nich po zhlédnutí pilotu vyhledala, šlo opravdu o velké hollywoodské hráče. Samozřejmě že Cabaret znám, seriál o jeho natáčení a životech zúčastněných vypadá hodně dobře.

V neposlední řadě musím zmínit hudbu a choreografii, které jsou také základní složkou tohoto seriálu, protože jsou tím, co obě osobnosti utvořil. Špičkové výkony, opět tleskám, seriál nezklamal ani v tomto ohledu. Už od úvodní scény si dokázal udržet mou plnou pozornost a těším se, až si ho sjedu maratonem.
  • herecké výkony
  • hudební a taneční čísla
  • vizuální stránka
  • nehudební čísla / dialogy vypadají v porovnání trošku suše
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Kyra01

Kyra01

Na túto novinku som sa veľmi tešila a som nadšená. Zbožňujem muzikály, môj najobľúbenejší je Chicago a...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Perfektní zpracování. Podobné téma jako Feud, ale Fosse/Verdon mě dokázal upoutat ještě víc....
před 3 roky
Další články k tématu