17. 9. 2018

Novinka pod lupou: Hasičárna Telecí (Stream.cz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Hasičárna Telecí
Žánr Komedie
Stanice Stream.cz
Premiéra 15. 9. 2018
Vysílání každou sobotu

Délka pilotu: 13 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jednotka dobrovolných hasičů z vesničky Telecí je neakceschopná. Obec se tak dostává do nedůstojné situace, kdy v případě požáru bude muset zasahovat jednotka z nepřátelské vesnice Jelení. To a také fakt, že na hasičské příspěvky je vázaná i jednotkou tolik oblíbená hospoda, o kterou mají nyní přijít, spojí dohromady rozhodčího Pazderu, důchodce Houdka, výčepního Bohdana, cholerického traktoristu Salabu, myslivce Fajmona, starostu Karla a jeho syna Dominika. Hlavní motivací a podmínkou nejmladších členů je účast na hasičských závodech v královské disciplíně – hasičském útoku. I přes obtíže, jako je chronický nedostatek členů, nepodařený cvičný výjezd nebo hasičské auto potajmu předělané na bar, vyrazí nové družstvo na své první závody. Obhájí svou čest a porazí sousední Jelení?

Trailer

na stream.cz

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Líbí se mi, jak streamácké seriály rychle plynou. Těch 13 minut uteče jako lusknutím prstu. Jde o další nenáročnou oddychovku, která na rozdíl od jiných komedií Streamu, tedy minimálně v prvním díle, nezachází do trapnosti.

Na druhou stranu, té komedie tady taky mnoho nenajdeme. Pilot se nese ve znamení deprese, skoro jako bych se znovu dívala na Kidding. Ale naštěstí to zachraňuje příjemné herecké obsazení, kterému to spolu skvěle sedne. Když tak ti postarší chlapíci s pupkem seděli u toho piva, jako bych se znovu dívala na starou dobrou Hospodu.

Příběh je jednoduchý, ale k seriálu to sedí. Záporákem je vedoucí hasič z konkurenční vesnice, který přehrává až hanba, ale právě to mě tak pobavilo, že jsem se zakuckala smíchy. Myslím, že to soupeření dvou hasičáren bude hodně zábavné sledovat, i když je předem jasné, jak celý tento příběh evokující Davida a Goliáše dopadne.

Celkově mě sledování bavilo. Ne že bych se do toho hned zažrala a nemohla se dočkat dalšího dílu, ale jako oddechovka to bylo fajn. Herci jsou sympatičtí, příběh jednoduchý, ale zábavný, a stopáž je ideální pro všechny, kteří nemají během dne/týdne moc času.
  • zábavný příběh
  • herci
  • krátká stopáž
  • částečně spíš deprese než vtip
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Stejně jako u většiny ostatních webseriálů, prvních 10 minut jen zhruba naťukne, co se bude dít, a jen těžko se dá usuzovat, jak to bude zábavné. Hasiči nejsou výjimkou. Jen co se trochu naťukne premisa, tak je konec, a příště se to může odvíjet všemi možnými směry.

Každopádně první díl je dostatečně zábavný (a krátký), aby si člověk chtěl pustit hned další. Předpokládám, že příště se bude řešit nábor a výcvik nových rekrutů, ale zatím jsme spíš viděli drama než komedii. Navíc některé scény byly více než očekávatelné.

Obsazení je příjemné, postavy celkem všem sedly, snad až na starostku, ale ta se snad bude v příštích dílech vyskytovat jen okrajově.
  • na webseriál drahé obsazení
  • uteče jako voda
  • těžko říct, co bude příště
70 %
Mé hodnocení
Fruiko

Fajn, Stream tentokrát vsadil na pár známých (a trochu starších) jmen, takže tu máme trojku ve složení Polívka, Vlasák a Lichý. O hereckých výkonech mluvit nebudu, přece jen 13 minut, no moc tam toho nebylo.

Prostředí je docela příjemné, v hasičském sportu se nijak nevyznám, ale co vím od známého, který se v něm angažuje, je to prostě způsob života, který vás buď naplňuje, nebo jej vůbec nechápete. Zpracování tedy skvělé, jen možná při zjištění, že je hasičský sbor v Telecí zrušen… no chtělo to trochu víc emocí.

Pilot utekl jako nic, jenom jsem během něj měl stále pocit, jako bych to už někde viděl. Možná to byl jen můj pocit, protože jsem nedokázal odhalit, co mi to připomínalo (snad Okresní přebor?). Možná se do budoucna bude seriál odvíjet v zajímavé linii, ale v tuto chvíli seriál postrádá vtip, důvod, proč sledovat dál (závěr jím fakt není), a celkově to zas až tak nezaujalo.
  • zajímavý námět
  • rychle uteče
  • nic moc, co by zaujalo
  • starostka (trochu nelogické chování)
50 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Seraphine313

Seraphine313

Upřímně, oproti Štaflu je tohle zlatý...
před 5 roky
Nira

Nira

Nijak mě to původně nelákalo, ale zkusím, těch pár minut si určitě najdu.
před 5 roky
jduch

jduch

Výborná jednohubka. "Záporák" z Comebacku, jinak mix Hospody a Okresního přeboru :-) Já bych...
před 5 roky
Další články k tématu