10. 10. 2018

Novinka pod lupou: Život je hra (Mall TV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Život je hra
Žánr Komedie
Stanice Mall TV
Premiéra 5. 10. 2018
Vysílání

Délka pilotu: 11 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Herci

O čem to je?

Adaptace norského sitcomu o klukovi, kterému je něco přes dvacet a má problémy jako někdo, komu je přes dvacet, takže chce přítelkyni, víc sexu a méně situací, v nichž si připadá jako úplný idiot. Štěpán je navíc neustále sledován dvěma sportovními komentátory, kteří se se svou komentátorskou budkou ocitají u všech klíčových okamžiků jeho života, včetně těch intimních.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tohle byla až překvapivě docela dobrá zábava. Původní seriál neznám a ze začátku jsem se k této novince stavěla hodně rozpačitě – takovým tím stylem „co to sakra je?“. Ale postupně jsem si na tento nezvyklý a hodně jedinečný způsob vyprávění zvykla a dobře jsem se bavila.

Samotný příběh je jedno velké klišé za druhým, ale o to vlastně ani nejde. Ten styl, jakým je život hrdiny prezentován, se prostě jen tak nevidí. Pokud hledáte něco nového a zajímavého, určitě na těch jedenáct minut mrkněte, protože to stojí za to.

Herci jsou ve svých rolích parádní. Není tady potřeba žádné extra herectví v tom pohybovém slova smyslu, ale zase je hodně důležité verbální vyjadřování. Oba komentátoři mají očividně skvěle nastudovány komentátory hokejových zápasů, olympiád a dalších sportovních přenosů, protože jsem jim celé vystupování sežrala i s navijákem.

Štěpán mi moc sympatický není, ale třeba se to postupem času změní. Mnohem více než jeho příběh jsem si ale užívala právě zmíněné komentátorské výstupy, které byly navíc vtipně a trefně doplněné o super analýzy (délka škrábance na podlaze atd.).

Seriál se mi prozatím nedokázal vrýt pod kůži tak, že bych nutně hned teď musela vidět zbývající díly, ale určitě si myslím, že má velký potenciál pobavit hodně diváků. I já dám dalším epizodám určitě šanci.
  • komentátoři
  • skvělé neokoukané zpracování
  • komentář je hodně vtipný a trefný
  • klišé příběh
  • hlavní hrdina není dost silný
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Líbí se mi nápad, celkem mi sedlo i provedení, takže za mě dobrý. Víceméně všechno hraje seriálu do karet. Deset minut je tak akorát, aby se řešila jedna konkrétní událost a zároveň, aby se to moc nerozpatlávalo až do nudy.Musím tedy přiznat, že jsem už ovlivněn dalšími epizodami, protože jsem to nevydržel a rovnou sjel celou uvolněnou první pětku, takže to posuzují už ze širšího pohledu. Suchánek je jako komentátor excelentní a zpracování je na jedničku ať už jde o chytrou tužku či jiné animace, jakoby se jednalo opravdu o sportovní přenos.

  • nápad
  • zpracování
  • nevypadá to lacině, jak by člověk mohl čekat
  • product placement microsoftu
80 %
Mé hodnocení
Fruiko

To vůbec jde, udělat takový formát? Norskou předlohu neznám, ale musel jsem si prostě pustit trailer a … vždyť ono je to úplně stejné. Dobře, asi ne úplně, ale vlastně komu by to v našich končinách vadilo. Navíc koncept celkově vypadá zajímavě, takže je fajn, že máme vlastní verzi.

Co se příběhu týče, pilot nám toho moc neřekl. Jako jo, je jasné, že se vše bude točit kolem života jednoho chlapa, který teda aspoň mně nepřišel nijak zajímavý. Možná je to záměrem, jako člověk z davu, ale nesedí mi tam tato postava ani trochu, třeba je to jen hercem, ale prostě ne. Naštěstí to zas až tak moc nekazí celkový dojem ze seriálu, takže vlastně spíš drobnost, která je na očích.

On celkově pilot nebyl žádnou katastrofou, byl to takový ten docela pohodový typ. Opravdu se mi líbilo začlenění komentátorské kukaně do prostoru, co bude nejspíš zajímavé i pro další epizody. Jako celek to působí dobře, kupodivu ani ne moc lacině (na naše poměry a téma pilotu), takže pokud nemáte co dělat a chcete se trochu zrelaxovat u takové spíš blbiny, je to to pravé.
  • zajímavý nápad
  • komentátorské stanoviště (začlenění do prostoru)
  • pohodový charakter
  • „flashbacky“
  • trapnost (především hlavní postavy)
  • pilotem si neuděláte obrázek o dalším ději (tedy mimo koncept)
  • téma pilotu nezaujalo
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
marvio

marvio

Mrknul jsem na první 4 epizody a za mě dobrý. Těch 11 minut na epizodu je tak akorát.
před 5 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Nebyl náhodou Suchánkův otec sportovní komentátor? To by tam mohly být nějaké skryté narážky.
před 5 roky
šotek10

šotek10

Ano byl. :)
před 5 roky
Další články k tématu