22. 4. 2019

Novinka pod lupou: Bless This Mess (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Bless This Mess
Žánr Komedie
Stanice ABC
Premiéra 16. 4. 2019
Vysílání úterý, 21:30

Délka pilotu: 21 minut

Předskokan Black-ish
Konkurence FBI (CBS), The 100 (The CW), The Gifted (Fox), The Village (NBC)
Tipovačka Netipovali jsme.

O čem to je?

Novomanželé se rozhodnou opustit velkoměsto a začít žít obyčejný život v Nebrasce. Jejich plány však nejdou tak, jak si je představovali.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ani známí a oblíbení herci nemůžou tuto rádoby komedii zachránit. Jako dobře, uznávám, že sledování nebylo až tak hrozné, jako když se dívám na tisící první rodinný sitcom s nevhodně umístěným hlasitým smíchem. Ale i tak jsem nedokázala na Bless This Mess najít mnoho plusových bodů nebo důvodů, kvůli kterým byste seriál měli zkusit.

Ostatně obrázek si uděláte už podle traileru. Pilot samotný toho o moc více nenabízí. Seznámíme se s postavami a vidíme jejich první trable v roli farmářů. Lidi z velkoměst působí na vesnici obecně jako pěst na oko a teoreticky by mohlo jít o dobrý zdroj zábavy a vtipu. Ale u tohoto pilotu jsem se moc nenasmála.

Celý díl se nesl v pevně zaběhnutých kolejích, ničím nepřekvapil, a to ani kladně, ani záporně. Prostě ve mně nedokázal vyvolat žádné emoce. Sledování nebolelo, ale ani mě extra nebavilo. Po prvním díle nemám moc chutí s novinkou pokračovat dál. Myslím, že je mnoho vydařenějších seriálových kousků, u kterých si můžete odpočinout nebo se dobře pobavit a zasmát. Na druhou stranu to možná stojí za zkoušku, pokud hledáte novou komedii a nebaví vás výše zmíněné rodinné trapárny, kterých je současná televize přeplněná.
  • single kamera formát znamená absenci trapného smíchu
  • známí herci
  • sledování nebolí
  • žádné extra povedené vtipy
  • netoužím vidět další díly
  • nevyvolal ve mně žádné emoce
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Další z řady pilotů, který je prodlouženým trailerem, nic víc nepřinese a ničím extra nezaujme. Naštěstí to celkem uteče, i když není divu, když je to jen mírně nadstavené.

Nechci být kritický hned z úvodu, ale jinak se to nedá. Postavy jsou otravné a nezajímavé, snad až na matku jedné z hlavních postav, která má světlé chvilky a pobaví. Snažím se vydržet opravdu cokoli, co si pustím, ať už kvůli lupě nebo jen tak, ale u tohoto jsem skutečně naprosto usínal, takže ve chvíli, kdy se dvojice propadne podlahou dolů (co bylo už v traileru a dalo se čekat), lekl jsem se příšerně. Až takovým zklamáním to chvílemi zkrátka bylo.

Vtipy jsou prvoplánové, což by ani až tak nevadilo, ale když se vtip opakuje s malou inovací už po třetí, sranda to není. Vlastně úplně od začátku je jasné, že tento seriál nemá až takovou šanci uspět u našeho publika, prostě je to napasované na Ameriku. Sice se to od množství jiných sitcomů zase až tak neliší, ale toto mi opravdu nesedlo ani humorem, ani postavami. Je možné, že to chce jen trochu prostoru, aby se příběh více rozjel a rovněž je pravda, že příběh je směřovaný na určitou cílovku, kam nespadám, takže možná po větších životních zkušenostech se za pár letech budu u seriálu řezat smíchy, v současnou chvíli tomu tak ale opravdu není.
  • uteče
  • postavy
  • nic než prodloužený trailer
  • nezaujme
40 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
mimomisu

mimomisu

Vyse uvedene vytky jsou asi v poradku, za me osobne dam jeste par dilum sanci, hlavne kvuli hercum. Ale...
před 5 roky
Další články k tématu