30. 11. 2018

Novinka pod lupou: Queen America (Facebook Watch)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Queen America
Žánr Drama, Komedie
Stanice Facebook Watch
Premiéra 18. 11. 2018
Vysílání
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Vicki Ellis je oceňovaná, leč nekompromisní trenérka slečen toužících po korunce Miss. Má pod svými křídly Samanthu, která doufá, že jí Vicki pomůže získat titul Miss Amerika. Vicki je obecně velmi vyhledávaná, dokáže totiž každou dívku proměnit ve vítězku. Nicméně když se jí do rukou dostane krásná, leč neohrabaná Samantha, Vickina reputace je v sázce.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Seriál příjemně překvapil. Vlastně jsem vůbec netušila, do čeho jdu, ale hned od začátku jsem věděla, že tohle bude můj šálek čaje. Na druhou stranu ale musím říct, že ač se seriál snaží ze všech sil, není až tak skandální jako Heathers, Insentiable a další seriály podobného typu.

To ale rozhodně neznamená, že jsem si sledování neužila. Facebook má u seriálů krátkou stopáž, což je parádní a k tomuto typu komedie se to perfektně hodí. Epizoda utekla jako voda a po skončení jsem měla chuť hned zapnout další díl, takže v tomto Queen America rozhodně splňuje svůj účet.

Seriál je plný ženských postav, herecky je ale zvládnutý skvěle. Catherine je parádní a její svěřenkyně dokážou rozesmát. Při sledování jsem si úplně vzpomněla na Slečnu drsňák, když jsem ji viděla poprvé a dokázala mě výborně pobavit, přesně to se stalo i tady. Navíc mi přijde zajímavá i rodinná dějová linka – jsem zvědavá, jestli si ke své dceři najde hrdinka pouto.

A ten konec, i když měl být možná tím nejvážnějším momentem celého dílu, mě pobavil nejvíc, protože přesně to jsem já. Většinu času neztrácím kontrolu, ale když to přijde, tak prostě nejde přestat, dokud před vámi něco je.
  • prostředí soutěže MISS
  • vtipné, karikaturní
  • dobrý casting, herecké výkony
  • není to tak odvážné a skandální jako jiné podobné seriály
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Pro pilot neexistuje lepší vizitka než to, že vás donutí sledovat další a další epizody. A to se, pro mě docela překvapivě, tentokrát stalo. Podle prvního traileru, který se k seriálu objevil, jsem čekala spíše nějakou místy trapnou komedii ze světa soutěží krásy s Catherine Zeta-Jones coby přestárlou barbínou v hlavní roli. Už pilot ovšem ukazuje, že příběh nebude tak plochý, jak by se mohlo zdát.

Ano, na Zetě už jsou přeci jen (zvláště v úvodních scénách) ty roky vidět, ale pořád hraje skvěle a hlavně pokaždé, když je na scéně, baví. Ze začátku si říkáte, že nenabídne víc než trefnou karikaturu bývalých „missek“, které nepoznaly prakticky nic jiného než prostředí soutěží krásy a ty se pro ně staly novým náboženstvím. Tuhle polohu zvládá Zeta bravurně a všichni ostatní herci ji skvěle nahrávají.

Když se však přibližně ve třetině pilotu dostane ke slovu dějová linka týkající se rodiny hlavní hrdinky, začneme tušit, že její život ani zdaleka nebude tak blyštivý, jak se ho ona sama snaží prezentovat. Tento zvrat je zprvu trochu rušivý, pokud ho však přijmete, dává seriálu právě to něco navíc, čím si vás získá i pro další díly. A že dramatickou polohu Zeta umí snad ještě lépe než tu komediální, to všichni víme. Ano, do značné míry to celé stojí právě na ní, takže pokud tuto herečku nemusíte, nebude Queen America seriál pro vás.

Příběh z prostředí soutěží krásy sice není nic nového, ale právě ta jistá hloubka a solidně vykreslené postavy ho řadí mezi to lepší, co v současnosti vzniká. Není to nic převratného, rozhodně po tom za pár let neštěkne pes, ale to nebrání tomu, abychom si sledování něčeho lehčího užili. Nebo spíš užily. Odvažuju se totiž říct, že tenhle seriál zcela vědomě cílí hlavně na ženy.
  • Catherine Zeta-Jones
  • vykreslení prostředí soutěží krásy
  • tempo
  • stopáž
  • chvílemi upovídané
  • nepřináší nic nového
  • hrozí, že po pár epizodách, už nebude co vyprávět
70 %
Mé hodnocení
Tempy

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
allyska

allyska

Seriál je příjemně oddechový, ale není prostoduchý. Dramatická stránka, tím myslím rodinné zázemí hlavních...
před 5 roky
darebnica

darebnica

"Ano, na Zetě už jsou přeci jen (zvláště v úvodních scénách) ty roky vidět, ale pořád hraje skvěle...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. První díly mě bavily víc, hodně se do toho míchala komediální stránka podobně jako u Slečny...
před 3 roky
Další články k tématu