28. 1. 2019

Novinka pod lupou: Schooled (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Schooled
Žánr: Komedie
Stanice: ABC
Premiéra: 9. 1. 2019
Vysílání: středa, 20:30
Délka pilotu: 22 minut
Předskokan: The Goldbergs
Konkurence: Survivor (CBS), Riverdale (CW), Empire (Fox), Chicago Med (NBC)
Tipovačka: Pouze optimisté věří v prodloužení. Ostatní týmy včetně 68 % lidu tipují zrušení.

Kdo?

Tvůrci: Marc Firek
Herci: AJ Michalka, Tim Meadows, Bryan Callen, Brett Dier, Rachel Crow

O čem to je?

Spin-off Goldbergů je zasazen do 90. let. Hlavní hrdinkou je Lainey, která po sérii neúspěšných pokusů o to stát se popovou hvězdou získává práci na své staré střední škole. Zde se setkává se známými učiteli, kteří jsou navzdory svým výstředním a šíleným osobním životům pro studenty mnohdy hrdiny a inspirací.

Trailer


A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Už Goldbergovi tenkrát před lety příjemně překvapili. Na to, jak tragický byl trailer, pilot utekl jako voda a smála jsem se. Proto už jsem byla poučena, že si nemám Schooled pouštět s žádnými předsudky, a to se mi vyplatilo. Seriál se nese v podobném pohodovém duchu, jen přesedlal z osmdesátek do (pro mě ještě lepších) devadesátek.

Hlavní hrdinka je docela sympatická, i když mám zatím jisté rezervy. Pravděpodobně si ji při delším sledování oblíbím, ale v pilotu se ještě nacházela ve své nové hlavní roli a místy mi přišla lehce otravná. Každopádně oproti některým dalším hlavním hrdinům z jiných seriálů je tohle ještě procházka růžovou zahradou. O kvalitě herectví nemá cenu mluvit, přece jen je to komedie, kde se většinou herci nemají moc možnost předvést, minimálně ne v dobrém slova smyslu. Tady se alespoň nepřehrává, což se mi líbí.

Je super, že tematicky je seriál hudebně laděn. Nečekejte nic ve stylu Glee, ale hudba tu hraje větší roli. Když ji zkombinujete se super stylem devadesátek, tak má seriál polovinu úspěchu v kapse. Tu druhou zařizuje kouč. Z původního seriálu jsem viděla jen pilot, ale předpokládám, že muselo jít o jednu z nejoblíbenějších postav, protože kouč si celý pilot krade bezkonkurenčně pro sebe. To byl hodně dobrý tah, že ho tvůrci dali sem, aby měl více prostoru.

Povedené vtipy se zde našly, i pár nudnějších okamžiků nechybělo. Ale celkově šlo o příjemný pilot s pohodovou uvolněnou atmosférou a šíleným devadesátkovým retro designem, který si určitě budete užívat, pokud máte rádi Goldbergy.

+ kouč
+ atmosféra

± hrdinka

- několik opakujících se nudnějších dějových pasáží

Moje hodnocení pilotu: 70 %

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu