31. 3. 2019

Novinka pod lupou: The Act (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Act
Žánr Drama, Thriller, Antologie
Stanice Hulu
Premiéra 20. 3. 2019
Vysílání středa

Délka pilotu: 53 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Gypsy Blanchard je mladá dívka, která se snaží uniknout z toxického vztahu, který má se svou přehnaně starostlivou matkou. Její touha po svobodě otevře Pandořinu skříňku tajemství, které vyvrcholí vraždou.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle byl masakr, a to v tom nejlepším slova smyslu. Celou dobu jsem seděla u obrazovky jako přikovaná, pomalu jsem ani nemrkala a čekala, co se objeví v další scéně. Závěr epizody mě úplně dostal, moc se mi líbil i ten nádech hororového thrilleru, který se zde objevil. Doufám, že to nebyla ojedinělá záležitost a že se k němu minisérie bude vracet i v dalších dílech, protože mě z něj úplně zamrazilo. Musím taky říct, že jsem se na pilot dívala v jednu ráno, když jsem byla sama v bytě, takže jsem na konci měla docela strach usnout :-)

Příběhy podle skutečné události obecně miluju. I když jsem netušila, o čem The Act je, hned od začátku jsem si myslela, že půjde o skutečnou událost, mělo to prostě takovou tu atmosféru. Příběh je docela předvídatelný; resp. nebyla bych to já, kdybych si ho hned po skončení epizody celý nevyspoilerovala na Wiki, která mi potvrdila přesně moje předpoklady. I tak ale budu ve sledování pokračovat dál, protože tento seriál je vším, v co bych jen u kvalitní a zábavné podívané mohla doufat.

Hlavní hrdinky jsou úžasné. Tedy, abych to řekla správně, jejich představitelky jsou úžasné. Obě dámy nabízí mimořádné herecké výkony, na které je radost pohledět. Úplně vás z nich mrazí v zádech, a to nemusí ani mluvit. Stačí pohled, gesto a jste uhrančeni. Když k tomu připočítám skvělou technickou stránku a doprovodnou hudbu, v podstatě není, co vytknout.

Upřímně doufám, že seriál bude mít úspěch a bude z něj antologie. Pokud by takto byly zpracovány i další zajímavé případy podle skutečné události, mohl by z toho být jeden z nejlepších seriálů.
  • herecké výkony
  • příběh podle skutečné události
  • hutná atmosféra
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nira

Nira

Je to skoro neuvěřitelný příběh, na který se hodně těším a zároveň se mi do sledování aktuálně vůbec nechce....
před 5 roky
andrea168

andrea168

Tak tohle vypada hodne zajimave, pridam to watchlistu a az jednou budu mit naladu (protoze na tohle je...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno a masakr. Co všechno lidi nejsou schopní udělat. Upřímně se nedivím, že to dopadlo, jak to...
před 3 roky
Další články k tématu