24. 5. 2019

Novinka pod lupou: Bonding (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Bonding
Žánr černá komedie
Stanice Netflix
Premiéra 24. 4. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 16 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Doktorandka z New Yorku si na studia přivydělává jako domina. Hrdinka zaměstná svého homosexuálního nejlepšího kamaráda, aby jí dělal asistenta a bodyguarda.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tohle je přesně seriál podle mého gusta. Nese se ve stylu Heathers, Insatiable a podobně laděných černých komedií, které mě baví. Myslím, že když jsem se na pilot ve vlaku cestou na SZCon dívala, ostatní mě museli mít za debila, protože jsem se neustále usmívala jako debil.

Není to tak, že by to byl seriál, u kterého padáte smíchy na podlahu. Ale má skvělý scénář, dialogy, hlášky, zábavné herce a poutavý příběh. Pro mnohé může být místy až přes čáru, možná dokonce urážlivý. Ale mně to nepřišlo, bavila jsem se královsky.

Přesně takové novinky vyhledávám. Bonding mě dokázal chytit hned v první minutě a nepustil až do konce. Epizoda utekla doslova jako Thanosovo lusknutí prstu a já nemohla uvěřit, že už je to konec. Hned bych si pustila další díly, kdybych je u sebe měla.
  • herecké obsazení
  • uvolněná atmosféra
  • zábavné dialogy, hlášky, scénář obecně
  • skvěle balancuje na hranici (ne)vkusu
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Tento pilot (a seriál) se skvěle hodí pro zaneprázdněné, protože díky cca patnáctiminutovým epizodám vás o mnoho času nepřipraví. Netflix si zde vybral podobnou niku jako u Sex Education, počítejte tedy s lehce netradičním tématem. Seriál se točí okolo studentky psychologie Tiff, která si vydělává nepříliš běžným způsobem jako domina. Do svého podnikání přivede i spolužáka ze střední školy Petea. Tento počin se zabývá především jejich vzájemnou dynamikou.Mně osobně herci obsazení v hlavních rolích sedí, casting dopadl velmi dobře. Seriál balancuje na hraně braní a nebraní se vážně a díky krátké stopáži vás nepřesytí svým poměrně specifickým stylem. Určitě musím vypíchnout hudbu, která mi opravdu sedla (použité písně i originální soundtrack). Dobře se budete bavit zejména u interakcí Petea a klientů Tiff. Už mám za sebou všechny díly, a můžu je tedy vřele doporučit.

  • dobře obsazené hlavní role
  • výborný soundtrack
  • někdy lehké sklouznutí za hranu dobrého vkusu
  • nemusí sednout každému
80 %
Mé hodnocení
Sheerwood

Bonding mě zaujal svým skutečně neotřelým tématem. Příběh o domině a jejím asistentovi nenajdeme každou sezónu. Tvůrci seriálu se snaží prorazit s novým tématem, a už jen proto mě seriál zaujal.

Při sledování jsem se velmi bavila, a i když mi scény občas přišly trochu divné, nebo dokonce nechutné, utekly dříve, než jsem se nad nimi stihla zamyslet a zvážit vypnutí. Navíc patnáctiminutový díl uteče až příliš rychle a zanechá ve vás pocit, že jste se teprve začali dívat a chcete víc. Pro mě bylo nemožné zůstat jen u pilotu už jenom proto, že jsem si nebyla jistá, jestli bych se k seriálu vrátila. Zhlédnutí sedmi tak krátkých epizod bude určitě ideální na binge-watching.

Pokud by se děj skládal jen z vtipných scének z „kanceláře“4“ dominy, nevím, jestli by u mě obstál. Ale příběh přináší i kamarádský vztah mezi hlavními hrdiny, Petem a Tiff. Sledování jejich přátelství a toho, jak jeden druhého dostávají z komfortní zóny, je velmi zábavné.

Za mě rozhodně doporučuji zkusit, ale jsem si jistá, že seriál nesedne každému, právě kvůli odvážnému tématu.
  • patnáctiminutový formát
  • nevšední nápad
  • nesedne každému
70 %
Mé hodnocení
Tamara222

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Corisan

Corisan

dokoukala jsem nedávno celý a musím říct že jsem nadšená. teda né z té délky. :D první jsem si říkala...
před 4 roky
Destinytte

Destinytte

Taky doufám v další řadu. Fakt povedený kousek. Ale ta stopáž... :/
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. První série mě bavila, druhá už méně, ale koukat se na to dalo, hlavně dost i díky tomu, jak...
před 2 roky
Další články k tématu