19. 9. 2018

Novinka pod lupou: Sorry for Your Loss (Facebook Watch)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Sorry for Your Loss
Žánr: Drama / Komedie / Webseriál
Stanice: Facebook Watch
Premiéra: 18. 9. 2018
Vysílání: úterý v 18:00
Délka pilotu: 28 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Kit Steinkellner
Herci: Elizabeth Olsen, Jovan Adepo, Mamoudou Athie, Janet McTeer, Kelly Marie Tran

Ve zkratce

Po nečekaném úmrtí manžela se Leighin život obrátí vzhůru nohama a také zjišťuje, že existuje spoustu informací, které o manželovi vůbec netušila.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

U seriálu Sorry for Your Loss jsem se docela bála, co z toho vyleze. Zatím jsem neměla čas mrknout na další epizody kromě pilotu, ale určitě mám v plánu na ně kouknout, protože to vůbec žádný propadák nebyl. Jednou z mých srdcovek se nestane, ale za dodívání mi stojí.

Už od začátku jsem si říkala, že vidím podobu s This Is Us, jen v takovém skromnějším vydání. Sledujeme mladou Leigh, která před třemi měsíci přišla o manžela Matta, ale zatím nevíme, co se mu stalo (i když to vypadalo, že se to hned dozvíme). Události ze života po jeho smrti jsou prolínány vzpomínkami z dob, kdy ještě žil, takže poznáváme i Matta a zrovna tak Leigh z dřívějška.

Líbí se mi, že si seriál na nic nehraje a zobrazuje příběh jednoduše a prostě, doslova zaznamenává Leighin každodenní život. Už během pilotu jsem si oblíbila pár scén, které opravdu popisují skutečnost a realitu dané situace. Lizzie navíc dostala hned několik příležitostí předvést své herecké schopnosti v dramatičtějších scénách, které podtrhuje i věrohodně psaný scénář. Když se do Leigh vžijete, tak pochopíte její reakce a interakce s ostatními.

Chápu ale, že některým se může zdát tempo pomalejší a hlavní postava nesympatická – mně osobně na začátku taky chvilku trvalo, než jsem si navykla a pochopila děj běžící na pozadí. Jedná se spíše o zápletku psychologického rázu, jinak (alespoň v pilotu) moc akce nečekejte.
  • prolínání scén z minulosti a současnosti
  • znázornění reality
  • psychologický záznam
  • žádné zvraty
70 %
Mé hodnocení
gabik.029

Tento seriál táhne hlavně na emoce. Asi téměř každý už v životě o někoho přišel, takže téma bude blízké hodně lidem. To jde ostatně vidět i u samotné epizody, kde vidíte facebookové komentáře lidí chválících za to, jak seriál zobrazuje truchlící hrdinku.

Myslím si, že tento faktor je hodně výrazný a velmi ovlivní hodnocení mnoha diváků. Taky se přiznám, že se mnou emoce mávaly, nedokážu si ani představit, jaké to je v mladém věku ztratit tak milovaného člověka, se kterým máte prožít celý život.

Jediný problém, nebo možná spíš nejistotu, kterou se seriálem mám, je herečka v hlavní roli. Nejsem si totiž úplně jistá, jak na mě působí. Na jednu stranu s hrdinkou sympatizuju a respektuju, že se nedokáže přes takovou událost hned přenést a potřebuje svůj čas. Na druhou stranu mě ale občas svým chováním pekelně vytáčela. Přece jen to jsou tři měsíce, ale ona neřeší jen sebe samu, ale kritizuje ostatní ve svém okolí, že už se přes to přenesli a že na tom nejsou tak blbě jako ona sama. To je trošku pokrytectví, když hlásá, že každý potřebuje svůj čas, ale nerespektuje, že někdo může pokračovat s životem dál dřív než ona sama.

Každopádně se mi moc líbí třicetiminutová stopáž. Jsem zastáncem zkracování délky seriálů, pokud to znamená, že je příběh nabitější a je tam méně hluchých míst. Myslím, že u podobných dramat, kde jde spíše o pocity a psychologii než samotný děj, je kratší délka ještě vhodnější, protože se divák opravdu nezačne nudit a nedostane ani depku z toho, kolik smutku a vážnosti k němu z obrazovky proudí, když má seriál třeba 58 minut. Takhle je to poloviční nálož pro zachování našeho zdraví :-)

Podle ukázek to vypadá, že seriál bude díl od dílu zajímavější a že bude skrývat i nějakou tu záhadu. Škoda, že pilot nic podobného ani nenaznačuje, takto by klidně mohl odradit potenciální diváky, kteří mu byli ochotni dát šanci pouze na jeden díl. Mohli to alespoň naťuknout v příběhu pilotu a nenechávat až do ukázek. Jinak ale za mě spokojenost, těším se na další díly a jak se příběh bude rozplétat.
  • emotivní téma, ve kterém se každý najde
  • stopáž
  • hlavní příběh nebyl ani naznačen
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Další seriál „ze života“, ale opět nic moc. Díl má sice jen půl hodiny, ale prvních deset minut jsem se tak nudil, že mi přišlo, že se vše vleče snad i déle než tu půl hodinu. Pak se to zlomilo a celkem to i uteklo, ale i tak začátek byl prostě slabý (a zbytek taky).

Doufám, že šlo pouze o atmosféru prvního dílu, protože sledovat celou dobu ženu, která se vyrovnává se smrtí manžela a je proto kompletně mimo, to opravdu není to, co jsem od seriálu čekal. Ale třeba se skutečně jedná pouze o pilot. Když už jsem přešel k tématu smrti, docela mi vadily flashbacky, které oproti ostatní záběrům nejspíš byly opatřeny filtrem, ale chvílemi jsem se díky tomu v ději ztrácel (přítomnost, minulost, minulost … co?).

Co se děje týče, moc toho po pilotu nevíme (nebo tedy aspoň já ne, ostatní jsou třeba všímavější). Mrtví manžel, matka, sestra, sezení, kurzy, to je asi vše. Chybí mi tam důvod, který by mě donutil říct si, jo dnes nepůjdu spát a pustím si další díly. Vtipu taky moc nebylo, ani nijak extra nepobavil.
  • seriál si na nic nehraje
  • optimismus ke sledování dalších dílů (horší už to snad nebude)
  • zajímavé myšlenky („filozofické úvahy“)
  • flashbacky
  • pořád jen smrt
  • pilot toho moc nepřinesl
  • nijak zvlášť nezaujalo
40 %
Mé hodnocení
jesmot

Plánujete dát šanci seriálu Sorry for Your Loss? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Caroline115

Caroline115

Tak tohle zkusím
před 5 roky
kjama

kjama

Tohle vypadá dobře. Hlavně jsem si teď Olsenku nějak oblíbila.
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Taky zkusím.
před 5 roky
Další články k tématu