25. 9. 2018

Novinka pod lupou: Magnum P.I. (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Magnum P.I.
Žánr Drama, Akční
Stanice CBS
Premiéra 24. 9. 2018
Vysílání pondělí, 21:00

Délka pilotu: 42 minut

Předskokan Happy Together
Konkurence DWTS (ABC), Legends of Tomorrow (The CW), 9–1–1 (Fox), The Voice (NBC)
Tipovačka ???

O čem to je?

Thomas Magnum je bývalý námořní SEAL, který se vrací domů z Afghánistánu. Stane se z něj soukromé očko a hrdina využívá své vojenské dovednosti k řešení případů.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Opět žádné překvapení, protože jsme všechno viděli už v traileru. I tak je ale Magnum docela povedeným remakem, který spoustě fanoušků poslouží jako pohodová oddychovka, podobně jako na začátku Lethal Weapon nebo MacGyver.

Jak už jsem psala u hodnocení trailerů, Magnum vypadá úplně stejně jako MacGyver. I po zhlédnutí pilotu si za tímto názorem stojím. Oba seriály mají takový pohodový vibe a šikovně kombinují akci, humor i drama. Jistě, není to žádný světoborný seriál, který by lámal konvence a posouval hranice na novou úroveň, ale od toho máme Hulu a Netflix, ne Velkou pětku. Takhle na odreagování to myslím bohatě stačí, pokud do pilotu půjdete s tím, že od něj nic víc než nenáročnou pohodovku nečekáte.

Hlavní hrdina je sympaťák a zbytek osazenstva také není k zahození. Musím ale přiznat, že mi vůbec nevadilo, že se na ostatní příběh zaměřuje pouze okrajově a veškerá pozornost je kladena právě na Magnuma, protože herec má z nich všech jasně největší charizma. Ze začátku jsem se bála, jak to bude s tou Britkou, ale ke konci epizody už jsem si na ni zvykla a nevadí mi až tak moc, jak jsem si původně myslela. I když pořád si myslím, že mohli vybrat trošku víc sympatickou herečku.

Co se týče samotného příběhu, nebylo tam nic extra mimořádného. Myslím, že i tvůrci to moc dobře věděli, takže vsadili spíše na celkovou zábavnost, sarkasmus a cool efekty. Akce si tu užijeme dost, což se mi líbí, je to, jako bych sledovala Rychle a zběsile. Ale teda musím říct, že to neustálé ničení luxusních aut mě fyzicky bolelo, i když auta jinak obecně moc neprožívám.

Celkově hodnotím dobře. Pilot utekl rychle, dobře kombinoval žánry, hlavně napětí a uvolnění, má sympatické postavy a nenáročnou atmosféru. Jen od něj nesmíte očekávat nic víc.
  • sympatický hrdina
  • spousta akce
  • povedený mix žánrů
  • průměrný případ
  • není na tom nic extra
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Proč je proboha Higgins ženská?! :D :( Možná bych coby žena měla tento trend podporovat, ale co je moc, to je příliš! I divák neznalý původního Magnuma (což jsem v podstatě já, protože jsem celkem viděla tak 3 epizody) vycítí, že tam ta postava prostě nepasuje a děsím se okamžiku, kdy z toho budou chtít vykřesat romantickou linku a věřte mi, že budou.

Čekala jsem to praštěné a bylo to praštěné. Bohužel jen místy. Popravdě řečeno, vůbec bych se nezlobila, kdyby se celý pilot nesl v duchu těch prvních šílených minut. Jako nadsázka podle mě geniální. Úvodní epizoda se ale bohužel potácí mezi zábavnými a akčními scénami a scénami, u kterých koukáte na hodinky a divíte se, že jste teprve v půlce. Scény, které mají hrát na dojemnou notu, prostě nefungují, protože jste si k nebožtíkovi ani nestihli vytvořit nějaký vztah, takže i jeho smrt je vám tak nějak jedno.

Oproti tomu některé akční scény jsou na televizní produkci opravdu zdařilé a myslím, že ani některá z dřívějších Mission: Impossible by se za ně nemusela stydět. Velmi dobře se zde pracuje i s hudbou a s prokládáním akce a vtípků. Hlavní protagonista má silné charisma a skvěle vyvažuje tu „hejskovskou“ hranici, kdy vás jeho chování baví, ale neštve.

Chvílemi na vás dýchne ta osmdesátková atmosféra původního seriálu, ale podle mě to není vůbec na škodu, ba naopak. Fanoušci původního Magnuma si zde určitě najdou spoustu narážek na originál. Čemu se ale tvůrci mohli vyhnout, jsou některá seriálová klišé – policajt, který se snaží udržet soukromé očko dál od případu (to už tu bylo snad stokrát, ne?); jeden člen týmu, který má zřejmě fungovat jako komický prvek, ale tvůrci s tím tolik tlačí na pilu, že se to míjí účinkem; dvě postavy, které se nemusí, ale nakonec si sebe začnou vážit atd., atd. Ale to asi holt k tomuto typu „lehčích“ seriálů patří.

Kolem a kolem, Magnum je solidní akční podívaná, od které jsem ale bohužel čekala trochu víc. Ale protože mi právě ve watchlistu něco typu Hooten & the Lady chybí, budu sledovat i dál.
  • Jay Hernandez a.k.a. Magnum
  • akční scény
  • vtip
  • auta a psi :)
  • nevyvážené tempo příběhu
  • klišé
  • nezajímavá zápletka
70 %
Mé hodnocení
Tempy

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

Za mě nuda
před 5 roky
Evie

Evie

Bude někdo překládat titulky? :)
před 5 roky
sandokan555

sandokan555

Bal som sa ako to dopadne, ale za mna spokojnost. Dej bo v celku fajn a tak pohodova odychovka, nad...
před 5 roky
Další články k tématu