20. 3. 2019

Novinka pod lupou: MotherFatherSon (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název MotherFatherSon
Žánr Drama, Thriller
Stanice BBC Two
Premiéra 6. 3. 2019
Vysílání středa, 21:00

Délka pilotu: 55 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Caden Finch vede prestižní britské noviny, které vlastní jeho otec Max – americký businessman s odnožemi svého podnikání v Londýně a po celém světě. Caden má následovat ve stopách svého otce, který je jedním z nejmocnějších mužů světa. Hrdinův sebedestruktivní styl života se však začne vymykat kontrole, což má zničující důsledky, které ohrožují budoucnost celé rodiny, jejího impéria a země, která stojí na pokraji velké změny.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ach Richarde, kam ty roky letí. Pro mě stejně budeš navždy ten Vivianin princ na bílém koni, který si pro ni vyšplhal po žebříku. MotherFatherSon je hodně zajímavý seriál. Je to poměrně náročné drama na sledování; musíte dávat neustále pozor, protože každé slovo, gesto i pohled něco znamená, na něco odkazuje a přispívá k celkovému formování příběhu.

Vztahy mezi postavami jsou skutečně komplikované. Vlastně si nejsem jistá, že vím, o co mezi nimi jde, i po odsledování pilotu. Synek má očividně poměrně velké komplexy ze svých rodičů, ale i když mezi nimi byly hodně napjaté scény, tak, pokud mi něco neuniklo, po pilotu vlastně vůbec nevíme, co se mezi nimi stalo.

Vlastně ani nedokážu říct, jestli mi postavy přijdou sympatické, nebo ne. Na první pohled ano, ale čím déle nad tím přemýšlím, tím méně mě napadají klady, které bych jim mohla přiřadit. Synek má hodně zajímavou dějovou linku, ale sám je pro mě jako diváka často nesnesitelný. Nemusí ani nic dělat, stačí ten jeho nasuptěný výraz a sjetý pohled a už mám z něho tik.

Přesto je tu něco, co ve mně vyvolává zvědavost. Chci vědět, o čem seriál je a jak se bude vyvíjet dál. Rozhodně se mu nedá upřít, že je poutavě natočený a může se pyšnit excelentními hereckými výkony. Jen je dost těžký (hutný) ke sledování, při maratonu bude dost možná až příliš pohlcující. Možná je lepší dávkovat ho po epizodách týdně.
  • herecké výkony
  • poutavé zpracování
  • rozhodně není pro každého
  • náročné ke sledování
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nira

Nira

Vypadá to docela zajímavě, odkládám na dobu, až budu mít čas a a hlavně chuť na něco hutného :-)
před 5 roky
Hitchhiker

Hitchhiker

že by konečně něco co by mě zaujalo? Asi jsem příliš vybíravá, ale poslední dobou mě toho mnoho neoslovio....
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dobře zahrané, ale pro mě je to jedno z těch britských dramat, která se šíleně táhnou a za celou dobu...
před 3 roky
Další články k tématu