12. 10. 2018

Novinka pod lupou: Light as a Feather (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Light as a Feather
Žánr Horor, Thriller
Stanice  
Premiéra 12. 10. 2018
Vysílání pátek

Délka pilotu: 23 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál sleduje pět dospívajících dívek, které musí čelit nadpřirozeným následkům nevinné hry. Když dívky začnou umírat přesně tak, jak si to ve hře předpověděly, přeživší musí přijít na to, kdo a proč je loví… a jestli tato zlá síla není náhodou jednou z nich.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Moc se mi líbí, jak se stanice letos rozhodly využít halloweenskou sezónu a přichází s výborným mrazivě hororovým obsahem. Light as a Feather je opět z dílny Hulu a musím říct, že tuto streamovací službu začínám mít opravdu ráda, protože se mi svým obsahem plně trefuje do vkusu.

Horory o teenagerech patří mezi moje oblíbené. Sice mám raději, když jde o reálný příběh se sériovými vrahy – přijde mi to děsivější, než když se tam objeví nějaké nadpřirozené síly. Ale i tak tato novinka skvěle navnadila na další sledování. Hlavní hrdinky jsou obyčejné americké středoškolačky, jak je známe z tisíců jiných seriálů a filmů. Ale i tak bude zábavné sledovat, jak se jejich „nezvratné osudy“ budou naplňovat.

Holky mi přišly sympatické, ani by mi nevadilo, kdyby žádná nakonec neumřela, i když je mi jasné, že to rozhodně nebude případ tohoto seriálu. Herecky sice nejde o žádnou hitparádu, ale příběh dokáže zaujmout. První díl zatím nemá žádné lekací scény, jde spíš jen o představení postav a navození atmosféry, ale podle mě se mu to daří na výbornou a já mám chuť si pustit další díl, kde už se dost možná začne dít ta správná krvavá akce.

Samozřejmě i tady musím vyzdvihnout ideální stopáž. Je super, že čím dál víc seriálů mimo žánr komedií a sitcomů se drží v půlhodinové délce. Příběh je hutnější a nemá tendence se vléct. Diváci se baví od začátku do konce a navíc u seriálu stráví jen poloviční čas než u klasických dlouhých epizod (jo, už teď se děsím těch 84 minut u The Romanoffs).
  • hororů není nikdy dost
  • sympatické postavy
  • dokáže si udržet pozornost diváka
  • první díl nemá hororové lekačky
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Na tohle se docela těším :) a btw. už před několika dny jsem psala do fóra Chyby v obsazení, protože...
před 5 roky
Caroline115

Caroline115

Je fajn, že to má jen 20 minut, takže to moc nenatahujou...koukat se na to sice dá, ale je to takový...
před 5 roky
KeyCe

KeyCe

Teď jsem se dodívala na celou sérii a bylo to zajímavé. Je super, že to udělali kratší ty díly a celou sérii...
před 5 roky
Další články k tématu