11. 9. 2018

Novinka pod lupou: Tátové na tahu (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Tátové na tahu
Žánr Komedie, Rodinný
Stanice Prima
Premiéra 9. 9. 2018
Vysílání neděle, 20:15

Délka pilotu: 50 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Konec starých časů. Muži chodí na mateřskou, bývalí manželé se o potomky starají ve střídavé péči a homosexuální páry mají děti. A i když chlapi dělají totéž co ženy, není to totéž. Chytrý, dojemný a vtipný příběh o čtyřech moderních rodinách, které mají jedno společné. Domácnost a výchovu dětí si vzali na starost muži. Prožíváme s hlavními hrdiny svatby, zrození, rozvody, kariérní pády i soukromé tragédie. Budou se nenávidět milovat, navzájem si pomáhat, a hlavně bojovat o to, aby byl každý z nich tím nejlepším tátou na světě.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jasně, je to to samé co Oteckovia, takže Slováci můžou být pyšní, že měli takovou rodinnou pohodovku dříve než my. Ale i tak se na to docela dobře koukalo. Samozřejmě, že je potřeba celý příběh brát s rezervou, ten autobus byl možná už trošku extrém, ale i tak sledování příjemně utíkalo. A to se cení dvojnásob, když u toho jdete na páse s 20% náklonem.

Herecké obsazení vypadá dobře. Příběh se soustředí více na rodiče než děti, takže vám ani ti prvňáčci nepřijdou nějak extra otravní, protože prostě nemají dost prostoru před kamerou, alespoň tedy v pilotu to tak je. Štvalo mě akorát to, jak ten jeden přišel do práce první den a po dvou minutách odešel a už se nevrátil. Nedokážu si představit, jaké to je, když se musíte starat o děti, ale určitě bych neodešla z práce, abych šla s kamarádem hledat pohřešovanou osobu.

Kdybych měla čas a chuť sledovat české seriály, určitě bych si další díl zapnula. Docela by mě zajímalo, jak se budou vyvíjet vztahy, především co se týče toho hokejisty, který tam má bývalku a novou potenciální známost. Zároveň se ale trošku bojím, co tvůrci vymyslí jako další trable malých dětí, které tátové budou muset vyžehlit, protože unesený autobus je hned na začátek docela těžký kalibr.
  • sympatické postavy
  • příjemná atmosféra
  • relativně málo prostoru pro děti
  • přehnaně extrémní situace
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Když pomineme nelogičnosti v ději a šílené dějové zvraty, tak to mezi běžnou českou produkcí komerčních televizí skoro i vyčnívá. Není to žádný zázrak, do seriálu od HBO to má ještě hodně daleko, ale obsazení je slušné. A dokonce to nevypadá úplně lacině jako papundeklová Ulice či Ordinace, i když dějově to není přespříliš daleko.V podstatě se řeší to samé, co v seriálech pro holky, jen z toho klučičího pohledu. Což se moc často nevidí, a tak by člověk v dobré náladě mohl napsat, že to je i svěží. Ale pořád se to není schopné vyhrabat z průměrnosti české seriálové produkce.

  • trochu jiné než ostatní české soapky
  • slušné obsazení
  • ach ta logika
  • předvidatelnost
60 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Nira

Nira

V poslední době jsem dala šanci několika slovenským seriálům, takže zkusím i tento český. Díky za...
před 5 roky
STOUPA

STOUPA

Tohle asi vyzkouším jako oddychovku.
před 5 roky
šotek10

šotek10

No nijak zvlášť mě to neoslovilo, ale dívat se na to celkem dá. ;) Zkusím i druhý díl a uvidíme, třeba...
před 5 roky
Další články k tématu