12. 10. 2018

Novinka pod lupou: The Haunting of Hill House (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Haunting of Hill House
Žánr Horor
Stanice Netflix
Premiéra 12. 10. 2018
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 60 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál střídá časové roviny minulosti a přítomnosti, v níž sleduje rozpolcenou rodinu, která je nucena čelit strašidelným vzpomínkám na svůj starý domov a na hrůzostrašné události, které je z něj vyhnaly.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ooooch, tenhle říjen se mi začíná líbit! Nevím, čím to je, ale v minulých letech jsem si nikdy nevšimla, že by halloweenský měsíc televizní stanice pojaly tak hororově a strašidelně jako letos! Rozhodně si nestěžuju, protože to vydá na hodiny výborné zábavy plné lekaček, smrtí a krve, které mi v noci nedají spát.

Opět tu máme jeden horor s nadpřirozenem, ale to nevadí. Pořád jde o vydařené dílo ve svém žánru. Netflix v této novince dokázal vytvořit tu správnou temnou atmosféru plnou záhady, napětí a beznaděje. Dalo mi trošku práci vyznat se v postavách, vlastně ani pořádně nevím, kolik těch sourozenců v té rodině je, protože se tak často střídalo mezi časovými rovinami, že pro mě bylo hodně matoucí se vyznat v tom, kdo je kdo. Ale myslím, že na konci pilotu už v tom celkem jasno mám, i když bych přísahala, že ve flashbacích zatím neukázali všechny ty děti, které jsme pak viděli jako dospěláky.

Podobně jako u Light as a Feather, i tady se první díl nese v poklidnější rovině a spíše se soustředí na představení postav a jejich komplikovaných vztahů. Ovšem do těchto 60 minut už se několik hororových scén dostalo, dvakrát jsem se opravdu dost bála i lekla, takže se nemůžu dočkat dalších epizod, až už se to celé ponese v hororovém duchu.

Prozatím nemáme mnoho odpovědí, ale zrovna tady mi to nevadí. Seriál mě spolehlivě dokázal chytnout na udičku a já se nemůžu dočkat, až zjistím, jak to s postavami bylo v minulosti a jak to s nimi nakonec dopadne. Ale hlavně mě těší, že když mám chuť na seriálový horor, nemusím si už pouštět popáté maraton Harper's Island, ale můžu sáhnout i po širší nabídce. Jen tak dál!
  • hororový žánr hned od první epizody
  • výborná temná atmosféra
  • spousta nevysvětlených věcí, záhady
  • zatím si ke mně postavy nedokázaly najít cestičku
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tento pilot pro mě byl skutečně něčím suprovním. Nejsem zrovna fanda hororového žánru, o tomto seriálu jsem vlastně nic nevěděl a netflixácké šedesátky taky nejsou nic pro mě, ale toto bylo zkrátka něco. Od začátku až do konce epizody v ustavičném napětí, co přinese další scéna, snad ani hluchá místa tu nenajdete.

Příběh je poutavý, prolínání věcí minulých a současných ještě zvýšilo napětí a touhu po tom, vědět, o co vlastně jde a co se stalo. Trochu matoucí pro mne bylo přeskakování z města do města, mírně jsem se v tom ztrácel, ale to bylo spíš způsobeno mou nepozorností. Když už jsem u těch míst, kulisa domu byla zpracovaná neuvěřitelně, úplně to podporovalo tajemnost celého příběhu.

Seriál má přece jen ještě jedno mínus, které ovšem nehodlám úplně zahrnout do celkového hodnocení, a tím je délka. Hodina je celkem dost a sledovat epizodu natřikrát ve volných chvílích, to přeci jen není úplně ono. Avšak pokud opomenu časovou náročnost, délka seriálu nijak neškodí (tedy alespoň podle pilotu), děj má spád, zároveň prozradí jen tolik, aby navnadil k dalšímu sledování.
  • tajemné dozvuky minulosti
  • rychlý spád
  • zpracování
  • napětí
  • matoucí
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
angel216

angel216

Poslední dobou jsem si oblíbila horory a začala postupně sjíždět filmy. Tak zkusím dát příležitost...
před 5 roky
OnlyK

OnlyK

Mňa seriál bavil a epizódy som hltala zaradom takže raz dva tých 10častí bolo za mnou. Po dlhej dobe jedno...
před 5 roky
Camfourek

Camfourek

Teda zatím mám za sebou pět dílů a fakt paráda. Horory miluju moc, ale většinou to stojí za prd. Tohle má...
před 5 roky
Další články k tématu