27. 9. 2018

Novinka pod lupou: A Million Little Things (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název A Million Little Things
Žánr Drama
Stanice ABC
Premiéra 26. 9. 2018
Vysílání středa, 22:00

Délka pilotu: 42 minut

Předskokan Single Parents
Konkurence Criminal Minds (CBS), Chicago PD (NBC)
Tipovačka ???

O čem to je?

Děj vypráví příběh o skupince přátel z Bostonu, které různé okolnosti zavedou různými cestami. Všichni ale v tomto momentě svého života stagnují na místě. Když jeden z nich náhle zemře, pro ostatní je to budíček, aby konečně začali pořádně žít.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Po pilotu odcházím hodně mile překvapená. Trailer na jaře trošku zklamal, ale když jsem dnes sledovala celý první díl, myslím, že půjde o povedené drama, které hraje na emoce a city diváků podobně jako This Is Us. Neříkám, že jsem ze seriálu tak nadšená nebo šokovaná jako před lety z This Is Us, ale epizoda se mi moc líbila a jsem zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet dál.

Tady tento typ seriálů není zas až tak častý v programu televizních stanic, jak by se mohlo zdát. Umění tvůrců je v tomto případě vyvážit drama, vtip a soap složku tak, aby divákovi sledování příjemně utíkalo a necítil se, že kouká telenovelu. Tady se to myslím povedlo velmi dobře. Je zde pár dojemných momentů, kdy jsem měla na krajíčku podobně jako včera u New Amsterdam. Ale seriál má také hodně energie a chytrý scénář s příběhem, který dokáže jistě zaujmout hodně lidí.

Líbí se mi, že nejde o typické drama, které by postrádalo nějaký hlubší smysl nebo směřování. Tady se na jednu stranu přátelé a rodiny pokusí žít svůj život dál a překonat smrt kamaráda, ale myslím, že ještě zajímavější bude zjišťovat, co ho k sebevraždě vedlo. Už pilot naznačil hodně zamotaných příběhů, které se jistě budou postupně odhalovat. Jsem moc zvědavá, s čím dalším tvůrci přijdou a doufám, že nenechají cliffhangerový ko­nec.

Jediné, co jsem nepochopila, byla ta sekretářka. Proč schválně mazala nějaké soubory z počítače? Ale hlavně, proč schovala tu obálku pro hrdinovu manželku, aby ji nikdo nenašel? Podívala se vůbec dovnitř? A co v ní je? To všechno mě hodně zajímá, myslím, že to je po pilotu jediný prvek, u kterého nebyl ani náznak žádného vysvětlení, což je trošku škoda, ale na druhou stranu mě to donutí koukat dál a dál, takže to vlastně plní svůj účel.

Celkově za mě příjemné překvapení, pilot se mi líbil o dost víc než samotný trailer, i když bych ho asi mezi zamilované kousky hned nezařadila. Ale možná, že se tam při maratonu dostane.
  • vyvážení vážných a odlehčených scén i soap prvků
  • sympatické postavy a jejich přátelská chemie
  • záhada o motivech hrdiny
  • sekretářka a její nepochopitelné jednání
  • srdcovka to asi hned tak nebude
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu