13. 3. 2024

Novinka pod lupou: Things You Should Have Done (BBC Three)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Things You Should Have Done
Žánr sitcom
Stanice BBC Three
Premiéra 29. 2. 2024
Vysílání celá série k dispozici (6 epizod)
Délka pilotu 30 minut

Kdo?

O čem to je?

Chi nebyla nikdy moc ambiciózní, celé dny tráví sledováním sitkomů, pojídáním chipsů a občas natočením vlogu. Když její rodiče, na kterých závisela, zemřou, najednou se musí začít o vše starat. Navíc podle závěti dědictví dostane, jen pokud splní seznam věcí, které podle rodičů měla udělat.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na Things You Should Have Done jsem se podle nástinu děje těšila, ale sitcom bohužel nenaplnil očekávání. Navzdory řazení do humoristického žánru je v něm vtipů pomálu. Když už nějaké přijdou, většinou se o ně starají vedlejší postavy, protože podobně nesympatická hlavní hrdinka, jako je Chi, se málokdy vidí. Nic neumí, nic ji nezajímá, jenom po většinu času tupě civí okolo sebe, to se potom k ní špatně hledá cesta.

Více bavil její bratranec, nerudná teta a hlavně právník, zato řidičský instruktor se taky moc nepředvedl. Pár vydařených komediálních momentů se našlo, ale nejde o styl humoru, u něhož by se člověk lámal smíchy, bylo to maximálně na lehké ušklíbnutí.

Výhodou je krátká stopáž – jenže i navzdory ní mi pilot připadal neúnosně dlouhý a nezvládla jsem ho na jeden zátah. Britské sitcomy mám ráda, ale v tomto případě na další díly určitě koukat nebudu.

  • „potitulková“ scéna s karaoke – jeden z nejvtipnějších okamžiků pilotu, což je docela smutné
  • postava právníka – scény s ním neměly chybu
  • vedlejší postavy jsou zajímavější než ta hlavní
  • hlavní hrdinka Chi je na zabití
  • na to, že to má být sitcom, seriál není vtipný
  • navzdory střídmé stopáži se pilot táhne
40 %
Mé hodnocení
Mad.Awe
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu