20. 3. 2024

Novinka pod lupou: Manhunt (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Manhunt (Po atentátu)
Žánr minisérie, drama, thriller, historický
Stanice Apple TV+
Premiéra 15. 3. 2024
Vysílání pátek
Na CZ streamech Apple TV+
Délka pilotu 54 minut

O čem to je?

Minisérie kombinuje historickou fikci a konspirační thriller. Sleduje následky atentátu na amerického prezidenta Abrahama Lincolna a boj za zachování a ochranu ideálů, které byly základem prezidentova plánu rekonstrukce země.

Podle knihy Manhunt: The 12-Day Chase for Lincoln’s Killer od Jamese Swansona.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nebylo pochyb, že téma amerických dějin v podání Apple TV+ bude kvalitní podívaná. Jen tomu chybí onen pověstný krůček k dokonalosti. Výchozí situací pro děj je zavraždění Abrahama Lincolna a první epizoda nám ukazuje přípravu na tento čin, samotnou vraždu a vše poté. Dál pak sledujeme vyšetřování a pronásledování vraha, jehož odhalení bylo velmi rychlé. A potud je vše podle historických událostí, ale na vlastní vyšetřování se nabalují různé dohady a spekulace a zde seriál zachází do vod fikce. Je škoda, že občas to působí jako agitka a připomínání významu tohoto prezidenta je až příliš okaté, jako vždy se hraje na strunu patriotismu a tak nechybí známé slogany. Své slovo má i strana, která některé hodnoty neuznává a ani tady to není nic nového pod sluncem. Naparující se John Wilkes Booth, vrah, jenž schovaný po svém činu ponižuje černou služku, ale má něco do sebe. Jen to nedokáže vyvolat zážitek, ani větší napětí a herecky mi to přijde také „jen“ solidní. Na to, jak významnou částí amerických dějin se seriál zabývá, tak významně nefunguje. Aspoň to platí pro první 2 epizody.

  • Dobová výpravnost
  • Konspirační téma
  • Jen solidní podívaná
  • Až moc se hraje na strunu patriotismu
  • Méně napínavé
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu