12. 4. 2024

Novinka pod lupou: Crooks (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Crooks (Křiváci)
Žánr akční, thriller, krimi, drama
Stanice Netflix
Premiéra 4. 4. 2024
Vysílání celá série k dispozici (8 epizod)
Na CZ streamech Netflix (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 55 minut

O čem to je?

Mince nedozírné hodnoty proti sobě postaví gangy z celé Evropy. Charly, který se kdysi vloupával do sejfů, si žije poklidný život v Berlíně, ale když mu začnou vyhrožovat jeho bývalý kumpáni, musí oprášit staré schopnosti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ale jo, pilot byl v pohodě. Přiznávám, že u té poslední scény jsem ani nedýchala, jak to bylo napínavé, alespoň pro mě. Jinak seriál jde v zaběhnutých kolejích, každou chvíli víte, co přijde dál, nepřináší nic extra speciálního. Na druhou stranu pro ty, kteří mají tento typ lupičských seriálů rádi, to bude příjemná podívaná. Nečekejte zamotaný plán, všechno je docela přímočaré, ale i tak se na seriál dobře kouká. Epizoda utekla rychle a skončila v nejlepším, takže splnila svůj účel. Čekala jsem, že u německého kousku budu trpět trošku víc, takže ve výsledku spokojenost.

  • napínavá závěrečná scéna
  • epizoda má správné tempo
  • pro fanoušky žánru bude fajn
  • žádné překvapivé zvraty ani propletené komplexní plány nečekejte
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Křiváci v německé produkci nejsou vůbec špatní. Velmi solidní forma, atmosféra, herci a děj dokáže být i trochu napínavý. Jen je velká škoda, že tempo vyprávění je nevyrovnané a jsou tu scény, které tu nemusely být. Příběh se skládá ze tří samostatných linek, věnující se německému podsvětí, které se začnou propojovat, ale právě v těchto momentech je ona nevyrovnanost nejvíce znát. Režie si proto občas vypomáhá klipovitým charakterem scén, ale třeba vykrádání sejfu je naopak pomalejší, zato s pěknými detaily. A taky zaúřaduje náhoda a krádež se ve finále podělá. Za mně jde o povedený seriál, který má pár slabin, ale jako celek obstojí.

  • Vykreslení německého podsvětí
  • Detaily u vykrádání sejfu
  • Nevyrovnané tempo vyprávění
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu