10. 1. 2024

Novinka pod lupou: Fool Me Once (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Fool Me Once (Podruhé mě neoklameš)
Žánr krimi, thriller, mystery, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 1. 1. 2024
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut

O čem to je?

Ovdovělou matku Mayu vyděsí obraz jejího zavražděného manžela na dětské chůvičce. Mezitím se její neteř a synovec snaží zjistit pravdu o vraždě jejich matky a odhalí možné propojení obou případů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pilot u mě zafungoval. Sice už se mi ke konci zdálo, že se to trošku vleklo a bylo to pořád dokola to stejné (pronásledování chůvy), ale celkově jsem spokojená a těším se, až si dám celý maraton.

Těch posledních několik minut bylo úplně parádních, doufám, že si další díly udrží podobnou atmosféru a seriál přinese výbušné finále, které obrátí všechny moje teorie úplně naruby. Hlavní hrdinka je moc sympatická, výborné obsazení herečky. Ostatní mi v hlavě moc neutkvěli, ale věřím, že každý bude nakonec hrát svou úlohu. Rozhodně mi přijde, že první díl byl zajímavější než u většiny posledních autorových adaptací, takže další díly si určitě pustím.

  • sympatická hrdinka
  • provázaný příběh plný záhad
  • uzavřená minisérie
  • těším se na další zvraty a vyústění
  • ke konci prvního dílu už mi přišlo, že se to začíná zbytečně opakovat
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Harlan Coben opět na tv obrazovkách v rámci britského krimi thrilleru Fool Me Once – Podruhé mně neoklameš. Opět v typické snaze o mystickou atmosféru s klady i zápory, provázející Cobenovy adaptace. Výborná atmosféra a forma včetně solidních herců je kladem, dost zahuštěná zápletka a zkratkovité scény záporem. Děj se odehrává krátce po vraždě manžela Mayi, kdy se v retrospektivě odehrávají další tragédie jako vražda její sestry a bratra jejího manžela. Složité? K tomu přidejte vyšetřujícího detektiva a rodinu Burkettových. A to není vše, protože se objevují i střípky z Mayina působení v armádě a opět nejde o nic hezkého. Tvůrci se pak snaží pomocí krátkých scén udržet logický sled zápletky, což někdy působí trochu chaoticky a trochu se ztrácí orientace v ději, ale dá se to zvládnout. Nicméně někdy se dostaví pocit pouhého chladného kalkulu podle formy ala Coben, k vůli kterému jsem se dodíval jen na jeden seriál. Fool Me Once sice bude druhým, ale je tu pár věcí, které mně vadí. Třeba jak 55 kg Maya mrskne se 100kg chlapem na zem (samozřejmě se střihač musel hodně snažit), nebo její přesná muška na střelnici 3 dny po zavraždění manžela, či úvodní snaha z ní udělat blázna, která se pak rozplyne a vrátí se v podobě nic moc dialogu s psychiatrem. A nakonec i to, jak se pořád „vynořují“ další postavy, které vytváří nové dějové oblouky jen, aby odvedly pozornost od faktů, které jsou na první pohled pozornému divákovi mnohdy zřejmé. Když pak přijde na scénu přítel zavražděné sestry Mayi, u které se zjistí, že byla těhotná ještě než se vdala a její děti to zjistily čirou náhodou, přičemž se hned promění v detektivy č.3., tak to už opět zdvíhám obočí nahoru a říkám si proč. Nakonec ale solidní zpracování a chuť se dopídit, co všechno se z toho vyklube ,převládá nad chutí se nedodívat. Jenže poslední 2 epizody jsou fakt už dost „na palici“. Mix několika aktuálních témat (deepfake, či painkiller aj.) působí až moc zakázkově. I tak jde o dodívaný seriál v rámci adaptací H. Cobena, což je vlastně úspěch.

  • Thrillerová atmosféra
  • Forma
  • Zahuštěný děj, míchající několik témat
  • Neustále dějové oblouky, odvádějící pozornost
  • Hodně „podezřelých“
  • Zkratkovité scény
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
richardK

richardK

Hmm, tak to mně nenapadlo pojmout to jako "komedii"😜. Mohl jsem se více bavit 🥳.
před 17 týdny
Fruiko

Fruiko

Teď jsem dopsal sledovanost a mám k tomu jen jedno. Lidi nemají vkus. :D
před 17 týdny
Anyk

Anyk

Tys na to přišel až teď?!? 😁
před 17 týdny
Další články k tématu