7. 3. 2024

Novinka pod lupou: The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin (Zcela smyšlená dobrodružství Dicka Turpina)
Žánr komedie, historický
Stanice Apple TV+
Premiéra 1. 3. 2024
Vysílání pátek
Délka pilotu 32 minut

O čem to je?

Dick Turpin se vydává na cestu plnou absurdních eskapád, když se stane neochotným vůdcem bandy psanců – a má za úkol přelstít zkorumpovaného strážce zákona a samozvaného zloděje Jonathana Wildea. V příběhu odehrávajícím se v 18. století je Turpin nejslavnějším, ale také nejméně pravděpodobným lupičem, jehož úspěch určuje především jeho šarm, okázalost a skvělé vlasy. Společně se svou bandou sympatických lumpů prožívá Turpin vzestupy a pády svého nového podnikání, včetně střetu s celebritou, a zároveň se snaží uniknout ze spárů šerifa-zloděje.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak u tohoto seriálu bude můj názor velmi krátký. Viděli jste 1670 na Netflixu? Ne? Pak se na Dicka Turpina ani nedívejte a mrkněte na polský skvost, který je taktéž historickou satirou na současné poměry, ale vzhledem k lépe zacíleným tématům daleko humornější s mnohdy neotřelými humornými scénami. Dick Turpin se zaobírá více globálními problémy, ale to dělá pomalu každá druhá komedie a tady jsou ty fóry už spíše vyčpělé. Ale pokud z nějakého důvodu nemáte možnost vidět 1670, tak dobře poslouží i The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin.

  • Historické prostředí
  • Vyčpělé fórky
  • Ohraná témata
50 %
Mé hodnocení
richardK

Jajks. Není to můj styl humoru. Už jsem tak nějak tušila podle plakátu a z faktu, že seriál v TRIPu doporučil Pajky, se kterým máme dost odlišný komediální vkus, že tohle nebude seriál pro mě. A pilot to jen dokázal.

Nepousmála jsem se ani jednou. Hlavní hrdina je nesnesitelný. Paradox je, že podobně absurdní byl i Galavant, kde to ale za mě mělo svůj šarm – asi hodně záleží i na obsazení, resp. žánru. Tady to na mě působí nevtipně a trapně. Ta epizoda mi přišla absolutně nekonečná a solidně mě odradila od dalšího sledování.

  • hlavní hrdina/představitel je nesnesitelný
  • ani jednou jsem se nepousmála
  • epizoda se mi hrozně táhla
  • absolutně se míjí s mým stylem humoru
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
fabec1222

fabec1222

Ja uz se toho noveho Galavanta asi nikdy nedockam...
před 9 týdny
Eviik

Eviik

Jo kéž by, Galavant je jen jeden. :) (a bylo by super, kdyby se někdy povedlo natočit něco podobně...
před 9 týdny
Anyk

Anyk

Myslím, že tahle určitá "zvrhlost" je více méně ve všech - proto se lidé otáčí za nehodou,...
před 9 týdny
Další články k tématu