4. 4. 2024

Novinka pod lupou: The magic prank show with Justin Willman (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The magic prank show with Justin Willman (KOUZELNÉ PRANKY Justina Willmana)
Žánr realitytv
Stanice Netflix
Premiéra 1. 4. 2024
Vysílání celá série k dispozici (6 epizod)
Na CZ streamech Netflix (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 30 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Justin Willman

O čem to je?

Kouzelník, komik a iluzionista Justin Willman se svojí partou vymýšlí rafinované vtípky, díky kterým dostanou obyčejní lidi šanci srovnat si s někým účty.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Justin se snaží seč může, ale zábavnosti předchozí show nedosahuje. Co se týče kouzelnických triků, tak jich je hrozně málo a to i přesto, že jsou tak nějak mimochodem roztroušené do celé stopáže, ale nemají kolem sebe tu rutinu, která každý trok dělá tím trikem. Ta kouzelnická „předehra“, kdy to celé nějak graduje. Tady to je prostě jé koukej trik a čárymáryfuk a je fuč. Člověk ho pomalu ani nepostřehne. Komicky pak vypadá, když si členové týmu navzájem ukazují triky, které dávno musí znát a tváří se překvapeně, jakoby trik viděli poprvé.

Navíc kombinace nevysvětlených triků s těmi částečně vyspoilerovanými je taková dost schizofrenní. Jakoby se nemohl Justin a jeho tým rozhodnout, zda nás chce pustit do zákulisí, nebo ne. Takže občas nějaký trik ukáže včetně toho, jak je proveden, jindy to jen nakousne a jindy sází jeden trik za druhým bez jakéhokoliv vysvětlení.

Všechno co se v show netočí okolo kouzlení je nesmírně otravné. Představovačka vlastního týmu, shánění lokací a rekvizit a i nábor lidí, kteří chtějí někoho vyprankovat. To poslední evidentně v show muselo zůstat, pokud má fungovat, tak jak funguje, ale zase to působí, jakoby někdo viděl nějaký pořad Nathana Fieldera a chtěl něco podobného.

Dva „velké“ triky pak působí dost lacině a i když kombinují třeba více postupů najednou a museli dát strašné práce, tak na obrazovce nijak zvlášť nevyniknou. To, co na oběť na živo může působit jako wow efekt, divákovi způsobí jen záchvat zívání. Jako fanoušek kouzel nemůžu uvěřit, že to napíšu, ale kdyby to celé udělali digitálně, tak by to efekt na diváka mělo stejný a pro ně by to bylo výrazně lehčí…

  • trochu z rychlíku nahlédnutí do zákulisí kouzlení
  • na živo to asi byl pro oběti zážitek
  • špatné triky se špatným provedením
  • všechno, co nesouvisí s kouzlením
  • český „rychlodabing“ přes původní hlasy taky moc nepomáhá
30 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu