29. 1. 2024

Novinka pod lupou: Zorro (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Zorro
Žánr akční, dobrodružný
Stanice Prime Video (Španělsko)
Premiéra 19. 1. 2024
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 57 minut

Kdo?

Tvůrci Johnston McCulley, Carlos Portela
Hrají Miguel Bernardeau, Renata Notni

O čem to je?

Diego je odhodlaný zjistit, kdo zabil jeho otce, ale tajemství, která přitom odhalí, mu navždy změní život.

Trailer

A jaký je náš ortel?

To bylo super! Žádné modernismy, pěkně stará dobrá Zorro klasika. Skvělý hlavní představitel i hlavní hrdina, skvělá jeho vyvolená, která je parádní rebelka, občas i nějaká ta hláška, akce, co víc si přát?

Upřímně jsem si nemyslela, že by mě seriál mohl tak chytnout. Viděla jsem, že je španělský a má dlouhou stopáž, ale první díl mě zaručeně přesvědčil, že tohle mě bude bavit. Je to úplně jako návrat do dětství, ta správná atmosféra, western, boj dobra proti zlu, láska, jiskření. Prostě seriál, jaké už se v dnešní době jen tak nevidí.

  • sympatický hrdina i představitel
  • zábavná akční podívaná
  • odlehčené hlášky
  • chemie s jeho vyvolenou
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Jáj, co to bylo. Docela mě to mrzí, protože mám strašně rád filmové zpracování s Banderasem a tak jsem byl zvědavý na seriálové zpracování, ale tohle nemůžu hodnotit dobře.

Je to úplně jinak pojaté než film. V tom bych mohl vidět i plus, že se to snaží být originální, kdyby to ale nebylo tak špatné… Svým způsobem zajímavým nápadem je zakomponování indiánů do příběhu, ale v konečném důsledku to absolutně nefunguje. Co pak rozhodně nezafungovalo byl způsob, jakým se hlavní hrdina stal Zorrem. S prvoplánovějším a primitivnějším způsobem už snad nemohli přijít (a ta viditelně CGI liška to zabila úplně).

Když už zmiňuju ty hlavní hrdiny, tak jejich herecké výkony byly nanejvýš průměrné a mladý Diego mi na Zorra zrovna moc nesedí. Ještě horší je pak jeho osudová láska, která svým vzezřením do 19. století vůbec nezapadá, působí strašně moderně a v příběhu pak nepatřičně.

A nakonec ani celkový příběh pak nezaujal natolik, abych měl potřebu to sledovat dál a zjišťovat, co se stane. Takže to dál sledovat nebudu.

  • Snaha o originální pojetí známého příběhu
  • Spoustu klišé a nelogičností
  • Postavy
  • Příběh ani akce nezaujmou
40 %
Mé hodnocení
darbak
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
andromache

andromache

Rozhodně to není poprvé,co mají dva hodnotitelé totálně opačné názory :D. A většinou je v tom Ragelly...
před 14 týdny
richardK

richardK

Rozdílnost je v naprostém pořádku a za mně je už zbytečné o tom neustále polemizovat. Vždyť už od...
před 14 týdny
litllewitch

litllewitch

Když ono to u nás na Prime video není :(
před 14 týdny
Další články k tématu