10. 5. 2024

Novinka pod lupou: A Man in Full (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název A Man in Full (Muž na vrcholu)
Žánr drama, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 2. 5. 2024
Vysílání celá série k dispozici (6 epizod)
Na CZ streamech Netflix (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 45 minut

O čem to je?

Když atlantský realitní magnát Charlie Croker čelí náhlému bankrotu, střetávají se politické a obchodní zájmy a Charlie brání své impérium před těmi, kteří se snaží využít jeho úpadku.

Minisérie je adaptací románu od Toma Wolfa.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nechybělo mnoho a seriál mohl patřit mezi nejlepší. Vlastně stačilo vypustit linku se soudcem a vězením a onen ušetřený čas věnovat souboji ega, kdy na jedné straně stojí málo oblíbený, arogantní realitní miliardář Croket a na té druhé bankovní úředník, který ho chce pokořit. Jenže nejen z nenávisti, ale i obdivu. Vlastně by chtěl takový život vést také a tak se snaží proniknout za oponu byznysu Croketa. Jenže pro výše zmiňovanou linku s kritickým podtextem jsou mnohé scény z tohoto „souboje“ jen naznačující, nejdou do hloubky a proto finální scéna nemá onu katarzi, kterou by potřebovala. A to přitom oba herci v hlavních rolích jsou prvotřídní a vlastně všechny herecké party včetně Lucy Liu. Tady je kvalitní řemeslo znát a ději podkopává nohy jen scénář. Hodně velká škoda, že dialogové finesy Croketa v podání Jeffa Danielse musely ustoupit soudnímu pohledu na případ zneužití moci policie vůči černochovi. Naštěstí jde o mini sérií a těch 6 epizod mi vcelku uběhlo, ale občas jsem to mé kritické oko musel přivřít.

  • Herecké výkony
  • Souboj ega
  • Linka, řešící policejní násilí vůči černochům
  • Zajímavější část děje nemá dostatek prostoru
70 %
Mé hodnocení
richardK

Zajímavé téma. Musím říct, že Jeff Daniels v hlavní roli je pro mě hodně velké lákadlo. Na to, že má herec skoro 70 let, tak má pořád neskutečné charisma, ale hlavně si vybral povolání moc dobře. Vždycky mu maximálně věřím, ať už ho vidím v jakékoliv roli. Samozřejmě si nemyslím, že by cokoliv mohlo překonat Newsroom, ale vždy, když ho vidím někde v obsazení, tak je mi jasné, že to bude stát za sledování.

Minisérie má určitě potenciál. První díl nabídl hodně charismatické postavy plné emocí, které se na mě přes obrazovku krásně promítaly, takže spokojenost. I když mě nikdo vyloženě nezaujal, tak nikdo mi ani nevadí, líbí se mi dynamika mezi nimi a rozhodně mě zajímá, co bude dál.

I když téma není úplně něco, co bych cíleně vyhledávala, tak tady nějaká tajuplná síla zajistila, že si pilot od začátku do konce udržel mou plnou pozornost. O to víc jsem spokojenější a jsem zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet dál.

  • Jeff Daniels
  • příběh mě udržel přikovanou u obrazovky
  • uzavřená minisérie
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Anyk

Anyk

Obsazení je zajímavé, ale přiznám se, že jsem po traileru moc nebyla moudrá z toho, co mám od seriálu...
před 10 dny
Další články k tématu