20. 4. 2023

Novinka pod lupou: Florida Man (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Florida Man
Žánr drama, krimi, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 13. 4. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 54 minut

O čem to je?

Seriál sleduje bývalého policistu Mika Valentina, který je nucen vrátit se na rodnou Floridu, aby našel uprchlou přítelkyni filadelfského mafiána. To, co by mělo být rychlou akcí, se změní v divokou cestu za pohřbenými rodinnými tajemstvími a stále marnější snahu udělat správnou věc tam, kde je toho tolik špatně.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Názor, který jsem napsal na The Night Agent bych mohl okopírovat i k tomuto dílu. Rozdíly tu ale jsou, Florida Man má lepší casting, ale horší děj. Snaha o gangsterku, podanou jako černou komedii s love story vyšla tak napůl. Základem příběhu je útěk přítelkyně mafiána z Philadelphie, Delly, a chlapík na špinavou práci Mike Valentine ji má najít. Pokuty za rychlou jízdu Dally ho dovedou na Floridu, kde se začne vše odehrávat v „rytmu“ náhod a zvratů, vše s dávkou odlehčeného režijního stylu. Jenže i přes plejádu solidních herců (i ve vedlejších rolí) jako Anthony LaPaglia,Édgar Ramírez, Abbey Lee, nebo Clark Gregg (Avengers, Agents of S.H.I.E.L.D.) jde o rozbředlý příběh, který pobaví jen občas, byť zvraty v každé epizodě dokáží trochu zaujmout. Seriál je typickým řemeslným produktem velkovýroby s nastrčenými známými herci a ucházející zápletkou, od kterého však divák nemůže očekávat divácký zážitek. Což mi nevadí, ale když už se tu sešla taková parta herců, tak proč vytvořit příběh s občasnou demencí rádoby humorných scén? Proč přivádět do děje figurky, které ho vlastně brzdí? Tady je to promarněný potenciál.

  • Herecké obsazení
  • gangsterka s love story a snahou o humor
  • Místy až dementní děj
50 %
Mé hodnocení
richardK

Na seriál jsem až tak zvědavá nebyla, ale musím říct, že první díl mě přesvědčil, že si přidání do watchlistu rozhodně zaslouží. Bavila jsem se parádně. Je to ten typ nenáročné kriminálky, která nabízí vážné i odlehčenější momenty.

Hlavní předností je sympatický hrdina, který je cool, lehce sarkastický a se správnou dávkou flegmatizmu. Přes svou velkou nevůli se musí vrátit do rodného města, kde hledá svou milenku. Máme tu spoustu vražedných záhad, ztracená těla, různé zločinecké skupinky, věřím, že až do poslední chvíle nebudeme vědět, co se to vlastně děje. Ale rozhodně bude zábavné sledovat, jak se tento zamotaný příběh bude pomaličku rozplétat.

  • parádní prostředí Floridy
  • sympatický hrdina
  • spousta zábavných momentů
  • ideální nenáročná maratonovka
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu