26. 5. 2023

Novinka pod lupou: El silencio (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název El silencio (Jako hrob)
Žánr drama, krimi, mystery
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 19. 5. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 47 minut

Kdo?

Tvůrci Aitor Gabilondo
Hrají Arón Piper, Almudena Amor

O čem to je?

Sergio Ciscar mlčí od chvíle, kdy zabil své rodiče. Po šesti letech je propuštěn z vězení, aby vstoupil do speciálního programu vedeného psychiatrem, který se pokusí zjistit, co se skrývá za Sergiovým mlčením.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zajímavý obsah, ale pilot mi přišel spíše nudný. Seriál má potenciál se v dalších dílech zlepšit, ale trošku jsem doufala, že z toho vykřesají maličko víc. Ale líbí se mi, že hlavní hrdina není čitelný. Zatím netuším, co se tehdy stalo, jestli třeba za vraždou rodičů stojí jeho sestra, kterou se snaží chránit svým mlčením. Nebo jestli je přece jen vinen a psychopat, jak ho ostatní popisují.

Ale u takového mystery příběhu bych čekala, že se bude lépe pracovat s atmosférou. Přišlo mi, že pilot přináší obyčejné odvyprávění příběhu, aniž by jakkoliv působil na emoce diváka a snažil se je udržet v napětí. Právě kvůli tomu po skončení epizody ani nemám náladu na další díl, což by mělo být základem.

  • velký potenciál
  • serializovaný příběh
  • nečitelnost hlavního hrdiny
  • chybí budování atmosféry
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu