24. 7. 2023

Novinka pod lupou: Justified: City Primeval (FX)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Justified: City Primeval
Žánr drama, krimi, minisérie
Stanice FX
Premiéra 18. 7. 2023
Vysílání úterý
Délka pilotu 50 minut

Kdo?

Tvůrci Michael Dinner, Dave Andron
Hrají Timothy Olyphant, Vondie Curtis-Hall, Adelaide Clemens, Boyd Holbrook, Aunjanue Ellis

O čem to je?

Raylan stále žije v Miami, kam se přestěhoval na konci seriálu Justified. Hrdina je jako chodící anachronismus, kdy balancuje mezi životem U.S. maršála a otcovstvím čtrnáctileté dcery, kterou má s Winonou. Jeho vlasy zešedivěly, jeho klobouk je špinavější, a cesta před ním je náhle o poznání kratší než ta, kterou již má za sebou. Náhodné setkání na opuštěné floridské dálnici zavede Raylana do Detroitu, kde se setká s Clementem Mansellem alias „Oklahomským divochem“, násilnickým sociopatickým desperátem, který už jednou proklouzl mezi prsty nejlepších detroitských policistů – a hodlá to udělat znovu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Strážce pořádku jsem ještě neviděl a napravím to, protože jsem zhlédnul první epizodu tohoto a jo, je to fajn seriál. Timothy Olyphant je taky fajn, byť v současně vysílaném Full Circle mně až tak nepřesvědčil (řekl bych, že to nebude jeho vina). Jen si nejsem jistý, jak moc bude fungovat jeho vztah k dospívající dceři, kdy se do křížku dostává jeho až ironizující povaha a potřeby dcery. Tvůrci to moc nehrotí a dávají přednost odlehčenějšímu, až smířlivému tónu, což někdy funguje, občas ne. Dějově jde o mix akce, humorných hlášek a otcovské výchovy. Jen ta vazba na soudce, no nevím. Ale budiž, vzhledem k příklonu k „drsným“ postavám to aspoň funguje. To by mohlo stačit a jdu na další díl.

  • Děj s mixem akce a humoru vcelku uteče
  • Vztah otce a dcery
  • Kolísavá úroveň
60 %
Mé hodnocení
richardK

Obdivuju všechny lidi, kteří mají oblíbené seriály a ty si drží v hlavě dlouhé roky. Já něco dokoukám a za měsíc už bych mohla jet znovu. Už je to nějaký ten pátek, co jsem viděla Justified. Jediné, co si pamatuju, je hrdinův klobouk. Jo, musím si najít i to, že se jmenuje Raylan.

Novinka za mě začala hodně dobře. Úvodní scéna je správně švihlá, akční i zábavná. Hlavní hrdina je parádní, dobře se na něj kouká a má skvělé charisma. Pilot postupně zvážní, ale nevadí to. Bavila jsem se dobře a jsem zvědavá, co bude dál.

  • Raylan
  • úvodní scéna
  • dcerka je po taťkovi
  • ocenila bych i více hlášek
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Nevada

Nevada

Vím, že ze sebe rád děláš veřejně debila, ale podílet se na tom nehodlám.
před 41 týdny
_-0-_

_-0-_

Tvoje inteligence a dobrá výchova se holt nezapře.
před 41 týdny
sandokan555

sandokan555

Predpokladam ze si to nepozrie kym to nebude na Disney ... mozno aj ja si pockam kym to bude vonku cele,...
před 41 týdny
Další články k tématu