7. 9. 2023

Novinka pod lupou: The Woman in the Wall (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Woman in the Wall
Žánr thriller, minisérie
Stanice BBC One
Premiéra 28. 8. 2023
Vysílání neděle
Délka pilotu 60 minut

Kdo?

Tvůrci Joe Murtagh
Hrají Daryl McCormack, Ruth Wilson

O čem to je?

Lorna Brady z malého fiktivního městečka Kilkinure se jednoho rána probudí a najde ve svém domě mrtvolu. Lorna netuší, kdo je mrtvá žena a zda za zjevnou vraždu nemůže ona sama – Lorna totiž dlouho trpí extrémní náměsíčnosti, které se začaly projevovat v době, kdy byla v patnácti letech vytržena z dosavadního života a uvězněna v klášteře Kilkinure, kde se nacházela jedna z nechvalně proslulých irských Magdalénských prádelen. Sem byly odváženy ženy, které se „provinily proti společenským mravům své doby“. K Lornině smůle je jí v patách nesmírně ambiciózní, ale nepolapitelný detektiv Colman Akande, který vyšetřuje zločin, jenž zdánlivě nesouvisí s mrtvolou objevenou v jejím domě. Colman však před světem skrývá svá vlastní tajemství…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už docela dlouho mám tenhle seriál ve chci vidět a nakoec na něj málem zapomenu. Kromě synopse mě zaujalo i obsazení hlavní role.
Při sledování mě ale hlavní postava už tolik nezaujala. To, že trpí náměsíčností je asi na hlavní hrdince to nejzajímavější, jenže na mě náměsíčně působila i vzhůru. Ona celkově byla taková „nemastná-neslaná“, asociální, odtažitá a hlavně se chovala hrozně nelogicky. Asi těžko se s ní divák může nějak ztotožnit, soucítit s ní, natož oblíbit. A to ani přes to, čím si v minulosti prošla.
Možná to částečně může být tím, že se jedná o takové to typické britské krimi drama s lehce ponurou atmosférou, jež se odehrává v ospalém malém městečku, kam přijel detektiv z města s odlišným přístupem, než má místní policie. Což je něco, co bych nechal na individuálním posouzení, protože někdo třeba takové detektivky rád a jiný ne.
Co mě nicméně určitě zaujalo, bylo budování děje. Pilot sice začínal strašně nudně a pomalu, ale jakmile se objevila první záhada (tajemný dopis), tak to začalo konečně trochu ubíhat a být zajímavé. Jsem zvědavý, jak se to všechno – dopis, první mrtvola, druhá mrtvola, dění v klášteře, auto – nakonec propojí a jak to ještě k tomu bude ovlivňovat ona náměsíčnost hlavní hrdinky.

  • Zajímavý případ s dostatkem záhad a zvratů
  • Minulost hlavní hrdinky
  • Typické ponuré britské krimi
  • Hlavní hrdinka a její chování
60 %
Mé hodnocení
darbak

Po dvou dnech od zhlédnutí pilotu už pomalu ani nevím, že jsem něco takového vlastně viděla. Seriál ve mně nezanechal žádnou odezvu. Pilot měl téměř hodinovou stopáž, ale přišlo mi, že se hodně vleče a nic zajímavého se tam neděje. Tvůrci se na konci snažili přinést cliffhanger a propojení s hrdinčinou minulostí, ale ani to mě nezaujalo natolik, abych ve sledování pokračovala. Je to škoda, protože Wilsonová je hodně výrazná herečka a je mi sympatická. Tady mi ale v hlavní roli nesedla, nedokázala jsem k hrdince najít žádné sympatie. Pilot mi prošel jedním okem tam a druhým ven.

  • serializovaný příběh
  • hlavní hrdinka nezaujala
  • pilot nevzbudil žádné emoce
  • nenalákal na další sledování
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu