19. 11. 2023

Novinka pod lupou: Culprits (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Culprits (Pachatelé)
Žánr drama, thriller, krimi
Stanice Disney+ (Velká Británie)
Premiéra 8. 11. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 58 minut

O čem to je?

Chytrý a vtipný thriller sleduje osudy zlodějů, kteří právě provedli velkou loupež. Jenže je někdo začne sledovat a odstraňovat jednoho po druhém.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Culprits alias Viníci je seriálem sice rutinním, ale dokáže zaujmout, ale jen u první, kdo částečně i druhé epizody. Story se soustředí na postavu Joe Petruse, který žije v gay svazku a má 2 děti (takže povinnost splněna). Za rádoby idylickým životem se však skrývá zločinec, který dokáže zabíjet. Postupně se začíná v rámci už tradičního scénáře NOW/BEFORE odvíjet příběh o partě, která se chystá na největší job svého života a v rukavičkách se jednat nebude. V části BEFORE dokáže být děj mírně poutavý a poznáváme náturu Joa. Jenže lze v ní najít nedokonalosti­.Zároveň poznáváme i šéfovou bandy, kterou hraje sympatická Gemma Arterton jako Dianne, která dá nabídku i Petrusovy, ale předtím si ho otestuje. Ta současná není špatná, Joe má totiž smůlu a musí řešit důležitou záležitost, která ho může připravit o „balík“ peněz. Jen zápletka „smrdí“ lascivností, dá se brzy odhadnout vývoj děje a třeba zjevení se Expertky je pro slaboduché a špatně zahrané. A postupně se začínají vršit stupidní scény. Skřípe i gay vztah ve vazbě na příběh. Přitom to občas vypadá dobře, bohužel jen občas.

  • Dokáže to být místy napínavé
  • Solidní forma
  • Joe jako gay s 2 dětmi
  • Herecká a režijní rutina
  • Některé postavy
40 %
Mé hodnocení
richardK

Nevím proč, ale na profilové stránce na Disney+, jak mají jednotlivé díly každý jednu výraznou barvu v náhledu, tak mi to evokovalo Kaleidoskop od Netflixu, takže se mi do pilotu ani tolik nechtělo. nakonec se mi ale první díl líbil.

Hlavní hrdina je sympaťák. Líbilo se mi, jak příběh střídá přítomnost a minulost, a tím zároveň poodhaluje charakter hrdiny. Na první pohled byste rozhodně neřekli, jaký drsňák se v něm skrývá.

První díl mě na další sledování rozhodně nalákal. Jenže je tu ten problém, že to vypadá, že každá epizoda se bude točit kolem jiné postavy, a možná až nakonec se dozvíme, co se vlastně stalo předtím a co se děje teď. I tak tomu ale šanci dám, zvlášť pokud by i další díly měly být stejně zábavné jako ten první.

  • sympatický hrdina
  • střídání přítomnosti a minulosti
  • spousta zábavné akce
  • zatím nevíme, co se vlastně stalo
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu