17. 2. 2023

Novinka pod lupou: Funny Woman (Sky)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Funny Woman
Žánr komedie, retro
Stanice Sky One (Velká Británie)
Premiéra 9. 2. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu minut

O čem to je?

Seriál pojednává o mladé ženě z Blackpoolu, která hledá svůj komický hlas v muži dominovaném světě sitcomů 60. let. Stylová a odvážná Barbara vezme Londýn útokem. Její cesta od blackpoolské královny krásy ke komediální superstar a miláčkovi národa se odehrává během kulturní exploze 60. let 20. století.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Celý pilot jsem byla jako na houpačce, místy jsem si to užívala a místy to byl spíš hrozný cringe. Ani teď po zhlédnutí vlastně nevím, jestli to bylo fakt dobré nebo fakt špatné. Na druhou stranu vím s jistotou to, že Gemmu Arterton mám hodně ráda, že je naprosto okouzlující a že její přítomnost seriál rapidně vylepšovala. Celkově mě asi nejvíc bavilo právě skvělé obsazení, kromě Gemmy především Rupert Everett.

Scény normálního formátu střídaly záběry s takovým retro efektem a ani tady se nemůžu rozhodnout, jestli mě to rušilo, nebo se mi líbilo, že to dodávalo na dobové autentičnosti. Ať už jsou mé finální pocity jakékoliv, pilot mě zaujal natolik, že se plánuju podívat dál, protože chci vědět, jak to s postavou Gemmy dopadne. Taky vím, že je to natočeno podle knihy, ale stejně mě to donutilo uvažovat, jestli to není založené na skutečnosti (není). Takže hlavní účel, aby se mi to dostalo do hlavy, to hádám splnilo. A ještě chválím hudební složku, která k atmosféře náramně sedla.

  • Gemma Arterton
  • obsazení celkově
  • dostalo se mi to do hlavy
  • neustále se střídající kvalita
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Pilot mi trošku připomínal začátky Marvelous Mrs. Maisel. Přemýšlela jsem, jestli je tohle podle skutečné události, ale nic jsem nedohledala, takže jde možná jen o smyšlený příběh. Každopádně první díl příjemně utíkal, dobře jsem se bavila.

Hlavní hrdinka je sympatická a charismatická. Musí čelit předsudkům své doby, kdy vypadat pěkně zákonitě znamená, že jste blbá a nemůžete získat seriózní práci. Moc se mi líbila scéna na castingu, kde ukázala, že má něco v hlavě a dokáže reagovat na ostatní lidi a přizpůsobit se konkrétní situaci i improvizací.

Právě ta scéna mě navnadila na další sledování. Jsem zvědavá, jak se z ní stane miláček národa a jak světu dokáže, že není jen blbá blonďatá bárbína, ale umí dokonce používat i mozek – i když je to jen obyčejná holka z vesnice.

  • sympatická hrdinka
  • chytré a zábavné dialogy/monology
  • super retro zasazení se sem výborně hodí
  • scéna na castingu
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu