7. 2. 2023

Novinka pod lupou: Freeridge (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Freeridge
Žánr komedie
Stanice Netflix (USA)
Premiéra 2. 2. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 30 minut

O čem to je?

Komedie sleduje skupinku přátel z fiktivního města v Kalifornii, kteří možná vypustili, ale možná také nevypustili smrtelnou kletbu, která rozpoutala jejich nezapomenutelné dobrodružství. Seriál je spin-offem komedie On My Block (Drsná čtvrť).

Trailer

A jaký je náš ortel?

Původní seriál jsem ještě neměla šanci vidět, takže nedokážu moc posoudit, jak seriál ladí s On My Block nebo které postavy se vracejí. Pilot byl takový zvláštní. Na jednu stranu mě zaujal, na druhou stranu ale nevím, co si mám myslet.

Hlavní hrdinky jsou tak kyselé a nesympatické, až jsem se jim musela smát. Účel to asi plní, není to totiž taková ta komedie, která sází na vtipy, ale spíše na celkovou ujetě vyhraněnou atmosféru.

Ale nejsem si úplně jistá, co si myslím o té nadpřirozené složce. Naštěstí tu není nijak extra velká, spíš je to takový nenápadný náznak. Ale do podobného seriálu mi to až tolik nesedí. Pokud bych měla, seriál bych atmosférou a stylem připodobnila třeba k Earlovi nebo Raising Hope.

  • nedokázala jsem odpoutat zrak
  • epizoda rychle utíká
  • netypické postavy
  • styl humoru není pro každého
  • nadpřirozená linka mi sem nesedí
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Jak je na tom spin off seriálu On My Block? Také vcelku dobře, jen děj již není zaměřen na střet mladších a starších studentů (kdy jako žák byste chtěli být už středoškolák), ale ve hře zůstává partička čtyř přátel, vlastně tří, která (asi) vyvolala kletbu , jenž přináší samé problémy a na otce sester seslalo rakovinu. Když se to partička dozví, tak chtějí kletbu zlomit, aby se vše vrátilo do normálu. Proti asi bude stará „čarodějnice“, kterou tvůrci „okopírovali“ ze 101 dalmatinů. A prozatím to nepůsobí špatně, dokonce jsem se i pár x zasmál, nevraživost sester je ukázková, děj svižný, byť to cílí především na mladšího diváka. Humor se tím pádem přizpůsobuje a už není tak odvážný, jako v On My Block, což může trochu odrazovat. Starším divákům, kteří už mají školní léta za sebou, bych ale doporučil Shrinking.

  • Zápletka s „Cruellou“
  • Více se cílí na dětského diváka
  • Oproti On My Block méně odvážný humor
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu