4. 4. 2023

Novinka pod lupou: Rabbit Hole (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Rabbit Hole (Králičí nora)
Žánr drama, špionážní
Stanice Paramount+
Premiéra 26. 3. 2023
Vysílání neděle
Délka pilotu 45 minut

Kdo?

Tvůrci Glenn Ficarra, John Requa
Hrají Kiefer Sutherland (The Confession), Rob Yang, Charles Dance, Jason Butler Harner, Meta Golding, Enid Graham, Walt Klink, Wendy Makkena

O čem to je?

Soukromý špionážní agent James Weir se ocitá uprostřed boje o zachování demokracie ve světě, který se potýká s dezinformacemi, manipulací, státním dohledem a zájmy, které tyto mimořádné moci ovládají.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hodně svižný seriál plný akce a překvapivých zvratů, to je přesně dle mého gusta. První díl prosviští kolem vás a máte hned chuť pustit si další, protože to je jeden cliffhanger za druhým.

Nejen příběh je ale to, co mě k seriálu táhne. Novinka se může pyšnit chytrým scénářem a povedenými hereckými výkony. Dialogy probíhají ve stejně rychlém tempu jako samotná akce, takže je potřeba sledovat i poslouchat, není to seriál vhodný jako podkresovka.

Rozhodně jsem zvědavá, kam hrdinu jeho (oprávněná) paranoia nakonec zavede. Zase jednou za mě povedený konspirační kousek, který bude stát za to sledovat maratonem od začátku do konce bez přestávek.

  • sympatické obsazení
  • svižné tempo
  • úderné dialogy
  • jeden zvrat za druhým
  • nehodí se jako podkresovka, je potřeba dávat pozor
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Králíčí nora je něco, do čeho se nechcete dostat. Jamesovi Weirovi (Kiefer Sutherland) se to však povede a vyhrabat se z ní bude dost náročné. Weir je požádán svým kamarádem o službu, která jeho firmě vydělá balík a je známo, že to dokáže zastřít úsudek. Stalo se a v vzápětí je obviněn z vraždy dvou lidí a na útěku, ale snaží se zjistit, co se děje. Do vyšetřování se zaplete i Weirova známost z FBI Madi, která zachytí pár nesrovnalostí, třeba jak to, že při výbuchu v patře domu, kde má Weir kancelář, je jediný přeživší bez poranění. Flashbacky do minulosti Weira pak rozjíždí další linku s otcem, takže tady se přemýšlivá hlavinka nudit nebude. Děj má spád, byť na mně působí trochu překombinovaně a Kiefer není žádný bitkař, takže jeho souboj s mladíkem nebude patřit mezi nezapomenutelné scény. Zápletka je prozatím napínavá a režie odvádí vše na výbornou, včetně kamery a po dvou epizodách vládne mírná spokojenost, jen hudební podkres se snahou o vyvolání nepříjemné nálady mi trochu vadil.

  • Napínavá konspirační zápletka
  • Hudební doprovod
  • Akční scény
  • Trochu překombinovaný děj
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře20zobraz všech 20 příspěvků
Chrosticek

Chrosticek

Nabozensky fanatizmus uz nie je v kurze, teraz fici GPT? :D
před 57 týdny
_-0-_

_-0-_

Porovnával jsem. Opakovaně. Vypadá to tak.
před 57 týdny
Fruiko

Fruiko

JJ za pár let o tom natočí někdo seriál. Něco jako The Dropout.
před 57 týdny
Další články k tématu