6. 12. 2023

Novinka pod lupou: Obliterated (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Obliterated (Na maděru)
Žánr akční, dramedy
Stanice Netflix
Premiéra 30. 11. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut

O čem to je?

Elitní speciální jednotka sleduje smrtelné teroristické sítě, které hrozí vybombardováním Las Vegas. Po jedné bouřlivé párty s alkoholem a drogami tým zjistí, že bomba, kterou deaktivovali, byla jen návnada. Čas běží a hrdinové musí bojovat proti překážkám i osobním problémům, aby deaktivovali skutečnou bombu a zachránili svět.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přišla jsem kvůli Shelley Hennig a zůstala kvůli zábavy. Dala jsem naráz 2 epizody a koukala bych určitě i dál, kdybych měla čas, protože jsem se bavila mnohem víc, než jsem čekala. Málokdy u mě tyhle jednoduché, vulgarismy nabité komedie dokážou vyšplhat nad průměr, ale tohle dílko na mě přesně zafungovalo (z nemalé části díky Shelley a Nickovi).

Je tam spousta vtipu, krve, nahoty a ještě víc alkoholu, drog a akce. Je to chaos a neskutečná kravina, u které musíte vypnout mozek a přestat přemýšlet nad tím, jak abnormálně to je přitažené za vlasy. Některé one-linery jsou však perfektně napsané a pokud zvládnete trapný humor, nějaké nechutnosti a podobně, tak velmi doporučuju.

  • naprosto trapná, avšak ještě víc zábavná blbina
  • found family trope funguje snad vždycky
  • Shelley Hennig a Nick Zano
  • znatelně PG-18
  • těsně u mé osobní hranice “až moc”
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Je to blbé? Jasně. Ale je to zábava. Taková ta pravá, nefalšovaná, levná a kýčovitá americká zábava. Všechno je těžce přitažené za vlasy, všechno vypadá jako vytržené z amerického snu. Stačí jeden pohled, abyste věděli, odkud tenhle seriál pochází, protože žádná jiná země nedokáže něco podobného natočit.

Ale to je přesně pro mě. A pro masy. Jestli máte rádi naprosto šílené seriály, které nedávají smysl, ale zase tam je šťáva a akce, tak jste na správné adrese. Stačí si pustit tu scénu s pyrotechnikem a hned víte, do čeho jdete.

Já jsem spokojená. Jen do toho jděte s tím, že se jdete bavit, ne filozofovat o smyslu života.

  • spousta akce
  • je to správně americky šílené
  • nehledejte originalitu ani kvalitu
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_karel_

_karel_

To byla jízda, co? :-)))) Totální úlet. :D
před 22 týdny
Fruiko

Fruiko

Viděl jsem celý a jo. Ale bylo to koukatelné.
před 22 týdny
_karel_

_karel_

Jj, ani holky se toho nebály. ;)
před 22 týdny
Další články k tématu