13. 4. 2023

Novinka pod lupou: Blue Lights (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Blue Lights
Žánr drama, krimi
Stanice BBC One
Premiéra 27. 3. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 58 minut

Kdo?

Tvůrci Declan Lawn, Adam Patterson
Hrají Sian Brooke, Katherine Devlin, Nathan Braniff

O čem to je?

Příběh policejních nováčků (ve zkušební době), kteří pracují v současném Belfastu, městě, kde je práce policisty v první linii spojena s jedinečným tlakem a nebezpečím. Zatímco se naši noví policisté učí základům své profese, musí se vyrovnávat s neustálou hrozbou. V tomto často chaotickém prostředí mají naši hrdinové jen několik rozhodujících měsíců na to, aby se jako policisté prosadili.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hodně těžko se na to koukalo. Člověk by ani neřekl, jak náročná občas může policejní práce být. A to tady nebyli ani žádní vrazi a extra nebezpeční kriminálníci, pouze drzí obyčejní občané, které má policie údajně chránit (kteří si to ale ani trošku nezaslouží).

Pilotu nechybí spousta akce, zajímavých a překvapivých momentů. Docela by mě zajímalo, jak na seriál nahlíží někdo, kdo u policie pracuje. Hlavně pro porovnání, jak je drsná britská čtvrť odlišná od toho, co se většinou odehrává v Česku. Tady to podle mě takové drama být nemůže, nebo jsem úplně na omylu?

Každopádně první díl mě zaujal, seděla jsem u něj jako přikovaná a jen čekala, co se stane dál. Určitě vyzkouším i další epizody.

  • intenzivní vyprávění
  • jestli je taková realita, tak chudáci policisté
  • udrží si pozornost od začátku do konce
  • na mnohé to bude až moc drsná pokoukaná
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu