14. 2. 2023

Novinka pod lupou: Santo Maldito (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Santo Maldito (Zatracení svatí)
Žánr drama, thriller
Stanice Disney+ (Brazílie)
Premiéra 8. 2. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu minut

O čem to je?

V tomto brazilském dramatu se Reinaldova manželka ocitá ve vegetativním stavu, a tak je ateistický učitel nucen učinit těžkou volbu a její utrpení ukončit. Ona ale jako zázrakem nabude vědomí. Reinaldo to neví, ale jeho muka natáčel člen místní církve. Na záznamu to vypadá, jako by vykonal zázrak. Samuel, neúspěšný pastor, nabídne Reinaldovi velkou sumu peněz za kázání před jeho kongregací, protože věří, že byl Reinaldo vyvolen Bohem. Reinaldo má na krku vysoké nemocniční poplatky, a tak souhlasí – a z této pozoruhodně složité osobnosti se brzy stává náboženský vůdce.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Téma vypadá zajímavě. U zpracování jsem ale usínala nudou. Asi je to tím, že hlavní hrdina mi přijde nesympatický. Vůbec mi nesedl a nedokázala jsem mu fandit. Možná, kdyby téma nebylo zpracováno jako obyčejné drama, ale třeba by přineslo trochu nadpřirozeného thrilleru, sedlo by mi víc. Takhle ale po prvním díle končím.

Na druhou stranu chápu, že asi nemůžu úplně odsuzovat, protože nejsem cílovka. Některé země přistupují k otázce Boha a dalších nadpozemských věcí poněkud jinak než zrovna Češi. Takže věřím, že podobné seriály můžou mít v různých státech světa úspěch, ale zrovna u mě se to míjí s poselstvím.

Každopádně oceňuju závěr epizody, který přinesl poměrně solidní „zvrat“. Kdo má rád seriály s polemizováním o pomíjivé chvíli a světu mimo náš svět, dočká se tady z obou stran pěkných příkladů. Pro ostatní ale půjde jen o suché a nudné drama s průměrnými postavami.

  • na papíře zajímavé téma
  • zvrat na konci
  • zpracováno hodně nezajímavě
  • nesympatické postavy
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu