2. 11. 2023

Novinka pod lupou: Absolutni debiutanci (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Absolutni debiutanci (Naprostí začátečníci)
Žánr drama, romantický
Stanice Netflix (Polsko)
Premiéra 25. 10. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut

Kdo?

Tvůrci Nina Lewandowska, Kamila Tarabura
Hrají Martyna Byczkowska, Bartlomiej Deklewa, Jan Salasinski, Katarzyna Warnke, Andrzej Konopka, Piotr Witkowski, Anna Krotoska, Paulina Krzyżańska

O čem to je?

Dospívající dívka s poruchou autistického spektra, která vidí svět optikou kamery, odjíždí se svým nejlepším kamaráden k moři natočit film o lásce, který jim má zajistit místo na vysněné filmové škole. Jenže se k nim připlete kluk ze sportovního tábora, což jejich přátelství podrobí zkoušce.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ach, další seriál, který už se míjí v generacích. Aneb když sledujete něco, co vám připomene, že už vám opravdu není 20 a už se vůbec nechytáte v tom, co je aktuálně v trendu. Je to seriál o mladých a pro mladé, za sebe musím říct, že mě první díl moc nebavil.

Postavy jsou takoví typičtí teenageři. Jsou plní energie, zdravého vzdoru, ambicí, ale zároveň v sobě skrývají vlastní nejistoty, které sem tam vyplavou na povrch. V prvním díle se vlastně nic moc nestalo, když si to tak vezmu. Na druhou stranu to tady popisuju pomalu jako Generation, což taky není úplně pravda, oproti těm ryze woke seriálům je tenhle polský ještě relativně postavený nohama pevně na zemi a nesnaží se za každou cenu šokovat, jen aby byl cool. To se cení.

  • seriál pro mladé, který se nesnaží být za každou cenu woke
  • už jsem na něj moc stará, problémy postav mi nic neříkají
60 %
Mé hodnocení
ragelly

O čem že to vlastně má být? Nekonečná nuda, tvůrci se pravděpodobně snažili o jakési artové pojetí, ale za celou epizodu jsem nebyla s to pochopit, proč se tam kdokoliv chová tak, jak se chová, natož proč to sakra vůbec někdo točil. Ty postavy byly tak divné, že je možné, že tomu budete muset dát všech 6 dílů, než vám někdo aspoň minimálně přiroste k srdci, ale spíš nebude stačit ani to. Hlavní hrdinka na spektru zněla dobře čistě v teorii, přijde mi, že toho vůbec nevyužili.

Nějaké romantické linky (které, když jsou kvalitní, pro mě osobně dokážou utáhnout i méně propracovaný děj) jsem tam zavětřila, ale jsou mi jedno. Mám navíc velmi jasnou představu o tom, jak to dopadne, a pokud by mě chtěli něčím pozitivně dostat, muselo by to skončit jinak, ale pochybuji – v tomhle svým jasnovideckým schopnostem naprosto důvěřuju. Bezvýznamné plus dávám za dabing, protože muset se na to dívat v polštině by znamenalo úplné fiasko.

  • dabing (což je smutné)
  • bezvýznamný děj i postavy
  • zbytečně ztracený čas
20 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu