19. 9. 2023

Novinka pod lupou: Děti narozené dvakrát (Česká televize)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Děti narozené dvakrát
Žánr dokument
Stanice Česká televize
Premiéra 4. 9. 2023
Vysílání pondělí
Délka pilotu 45 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Dokument o všech podobách náhradní rodinné péče. Skoro každý touží po dítěti, mnohým ale není dopřáno, a tak hledají jiné cesty. Náhradní rodinná péče má v Česku dlouhou a proměnlivou historii. Dnes máme vedle stále ještě provozovaných ústavů čtyři zákonné formy náhradní rodinné péče. Osvojení, pěstounství, poručenství a svěřenectví. Autoři dokumentu strávili rok a půl se dvěma páry, které žádají o osvojení, se čtyřmi přechodnými pěstouny, dvěma dlouhodobými, a pak ještě s těmi, kteří se vydali vlastní cestou.

Trailer
není

A jaký je náš ortel?

Dokument budu chtít vidět celý najednou, až všechen vyjde. Pěknou nenásilnou formou skrze různé žadatele vykresluje životy a osudy dětí v náhradní péči. Musím také vyzdvihnout, že rozlišuje vícero druhů náhradní péče, o kterých si myslím, že spousta lidí, kteří o adopci nepřemýšleli ani neví. Na druhou stranu mi přijde, že ty informace málo zdůraznili a nerozvinuli v čem přesně se vlastně liší.

I tak ale dokument dokáže zaujmout. Přece jen to není o adopci jako takové, ale spíš o lidech, co se o adopci nebo pěstounství rozhodli. Díky za takové lidi, kteří se rozhodli pomáhat.

  • Přibližuje adopci ostatním
  • Vypráví příběhy různých lidí
  • Mluví o různých druzích náhradní rodinné péče
  • Nerozvíjí informace a rozdíly náhradních péčí
80 %
Mé hodnocení
Dom_Domec
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu