25. 7. 2023

Novinka pod lupou: The Sixth Commandment (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Sixth Commandment
Žánr drama
Stanice BBC One (Velká Británie)
Premiéra 17. 7. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Timothy Spall, Anne Reid

O čem to je?

Seriál mapuje smrt Petera Farquhara a Ann Moore-Martinové ve vesnici Maids Moreton v hrabství Buckinghamshire a mimořádné události, které se odehrály v následujících letech.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ach, klasická romantická lovestory. Dvacetiletý týpek se zamiluje do sedmdesátníka, pomalu ho otráví, smrt svede na stáří, zdědí jeho peníze a přejde na další stařenku či starouška.

Nedávno jsem viděla reportáž o tom, jak ženské v pokročilém věku začnou vztah s mladým Egypťanem a po pár měsících jsou neskutečně zhrzené, že mu poslaly všechny peníze a on je vrazil do jeho vlastní manželky. Nevím, jestli to stáří tolik otupuje mozek, ale snad každému člověku se špetkou selského rozumu p řece musí být jasné, že takhle to prostě nefunguje a že za tím musí být něco nekalého…

To samé do puntíku přesně platí i o této minisérii, která je natočená podle skutečné události. Je to bolest sledovat – ne proto, že by to bylo špatně natočené nebo zahrané, ale proto, že divák je nucen si uvědomovat, jak lidská blbost vládne světem a že je opravdu mimořádně jednoduché někoho obalamutit, protože lidi vám skočí i na sebevětší kravinu.

  • podle skutečnosti
  • poutavě natočeno
  • jak se lidi dokážou nechat napálit…
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

To tady ještě nebylo - homogerontolovestory. Progresivisti se musí tetelit štěstím :-)
před 41 týdny
Další články k tématu