1. 5. 2023

Novinka pod lupou: Chimp Empire (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Chimp Empire (Šimpanzí říše)
Žánr přírodopisný, dokument
Stanice Netflix
Premiéra 19. 4. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 47 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Rozsáhlá komunita šimpanzů se rozrůstá v lese v Ugandě a ovládá složitou sociální politiku, rodinnou dynamiku a nebezpečné spory o území, kdy každá skupina si to svoje teritorium chrání.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Radost se dívat. Nejen, že se člověk pár nových věcí dozví a pár si jich třeba připomene(např. že máme 98% společné DNA), ale hlavně si to může spojit s krásnými záběry s řadou detailů. Tvůrci nakonec hned první epizodu pojmenovali Ráj. A také pojmenovali jednotlivé opice, ale to je psychologie, když jim dáte jména, získáte tím lepší vztah. Tím, že se celý seriál věnuje jedné tlupě, tak tvůrci se snaží přijít s celistvým příběhem, kde jsou jen „více chlupatí“ herci. Třeba setkání s jinou tlupou s agresivním vystupováním a hudbou, dovede vytvořit dramatickou atmosféru. Pak přijdou trochu delší záběry, někdy se opakující, uklidňující, aby za chvíli šimpanzi zaútočili na jiné opice, které žijí v jejich revíru. Sice záběry, jak si Jackson pochutnává na jiné opičce nemusím, jinak ale není co řešit a domnívám se, že 4 epizody zvládnete najednou, když za okny bude pršet, možná i chumelit. A mně už běží druhá epizoda, do Engoga přichází válka. Válka o planetu opic 😎.

  • Skvělá kamera
  • Snaha vytvořit příběh
  • Záběry, jak žerou jinou opici
80 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu