18. 6. 2023

Novinka pod lupou: Barracuda Queens (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Barracuda Queens (Královny Barakudy)
Žánr drama, krimi, thriller
Stanice Netflix (Švédsko)
Premiéra 5. 6. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 34 minut

O čem to je?

Seriál inspirovaný skutečnými událostmi sleduje skupinu nespokojených děvčat, která začnou vykrádat domy svých naivních sousedů ve snaze osvobodit se od očekávání, která jsou na ně jako ženy kladena.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Barracuda Oueens je jedním z tipů TRIPu. A na papíře a v traileru to vypadalo dobře. Story podle skutečnosti, parta vcelku pohledných dívčích „kasařek“ k tomu. Jenže tady obal trochu klame a švédská produkce spíše zklamala. Zcela tuctové zpracování a podprůměrný děj nenabízí nic, co by zaujalo a nutilo mně se dívat dál. Parta holek z bohatých rodin sice nabízí pohled na tuto společenskou vrstvu a trochu poodkrývá, co se v ní děje, ale tak nějak bez jiskry. Snaha o „nadupanou disko atmosféru“ tu je a hit Rhythm Is A Dancer (Snap) stále dokáže probudit, ale pak přijdou do hry rodiče, holčičí pokecy, kluci a děj se začne bortit. Nicméně prvek autentičnosti je důvodem se nakonec posunout na další epizodu. A po třetí to vzdávám.

  • Podle skutečnosti
  • Seznámení se se švédskou vyšší vrstvou
  • Devadesátkové taneční hity
  • Tuctové zpracování
  • Občas mdlý děj
40 %
Mé hodnocení
richardK

Byla jsem zvědavá, co z této novinky podle skutečné události vyleze. Retro zasazení do devadesátek na začátku nadchlo, ale postupem času mé nadšení polevovalo. Novinka mi až tolik nesedla, čekala jsem, že se budu bavit víc. Velkou roli na tom mají hlavní hrdinky, které mě prostě nezaujaly. Nevím, jestli je to castingem, nebo spíš jejich osobnostmi, ale nebavily mě. Takže mě pak logicky ani nezajímalo, jak se chtějí dostat ze své prekérní situace. Mimochodem, schválně jsem si hledala, kolik je 100 tisíc švédských korun, které holky údajně za noc propily, a Google vyhodil přes 200 tisíc českých korun. Tak teda nevím, jak to dokázaly, to spíš vypadá, že si omylem koupily bar.

  • podle skutečnosti
  • zasazení do devadesátek
  • hrdinky mi nesedly
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Fruiko

Fruiko

Škoda. Tohle vypadalo docela slušně i podle traileru.
před 47 týdny
Další články k tématu