28. 10. 2021

Novinka pod lupou: Queens (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Queens
Žánr drama, hudební
Stanice ABC
Premiéra 19. 10. 2021
Vysílání úterý
Délka pilotu 44 minut
Předskokan The Bachelorette
Konkurence FBI: Most Wanted (CBS), New Amsterdam (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Čtyři ženy po čtyřicítce dlouho nebyly v kontaktu. Nyní se však rozhodnou znovu dát dohromady a oživit svou někdejší obrovskou slávu, kterou získaly v 90. letech jako hip-hopová skupina Nasty Bitches.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Kdyby letos nevyšla novinka Girls5Eva, tak by to byl docela zajímavý nápad na seriál. Takhle je to bohužel špatné načasování, kvůli kterému to vypadá, že tato novinka pouze kopíruje stejný příběh, jaký byl představen o půl roku dříve v jiném seriálu. Rozdíl vidím jen v tom, že v jedné novince jde o popovou skupinu, ve druhé se zpívá hip-hot a rapuje.

Když ale vnímám Queens jako samostatnou jednotku, tak jsem se bavila dobře. Pěkně se tu prolíná osobní a pracovní život hrdinek. Jasně, je to nasládlé skoro telenovelou, což stanice ABC umí dobře – stačí si vzpomenout na Zoufalky. Ale nepůsobí to přeslazeně. Hrdinky mají sice osobní problémy, ale vynahrazují si to svými parádními cool povahami. Skvěle k sobě sedí a tvoří skupinu, na kterou se dobře dívá.

Je trošku komické, že ten rádoby drsný text zpívají čtyřicetileté maminy, které se snaží oprášit slávu z před 20 lety. Ale když si uvědomím, že comebacky jsou běžné i v reálném světě a celebrity okolo padesátky se nebojí nosit podobné odhalené kostýmy, tak opravdu těmto dámám nemůžu nic vyčítat. Sledovalo se mi to dobře, další díly si ráda pustím.

  • hudba
  • vtáhne diváka do příběhu a rychle utíká
  • vypadá trošku jako napodobenina Girls5Eva
  • docela vysoká míra dráááámatu
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
AislinK

AislinK

Tohle bych si mohla přidat na svůj seznámek pohodovek k vypnutí :)
před 2 roky
Další články k tématu