12. 5. 2021

Novinka pod lupou: El inocente (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název El inocente (Nevina)
Žánr drama, krimi, mysteriózní, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 30. dubna 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jedné obyčejné noci Matt učiní špatné rozhodnutí. Chce zastavit probíhající rvačku, která však skončí vraždou. O devět let později se hrdina snaží začít od začátku se svou manželkou Olivií. Znepokojí ho však šokující telefonát z jejího telefonu, když je Olivia na pracovní cestě. Hrdina se zoufale snaží odhalit pravdu. Jeho nevina bude znovu prozkoumávána, tentokrát Lorenou, policejní vyšetřovatelkou, která dostala na starost případ sebevraždy.Seriál je adaptací románu od Harlana Cobena.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Až tak moc jsem se na tuto novinku netěšila, podle obsahu mi přišlo, že nebude dosahovat kvalit předchozích seriálových zpracování děl tohoto slavného autora. Po pilotu už ale hodnotím jinak. První díl mě nadchnul a já se nemůžu dočkat, až zjistím, co se tady ve skutečnosti děje.

Sice bych uvítala, aby příští adaptace byla zase britská nebo americká, ale musím říct, že ani ty cizojazyčné mi nevadí. Polské Lesy byly fajn a tato španělská novinka se taky sleduje moc dobře. Harlan Coben asi opravdu umí vytvářet poutavé příběhy, které se perfektně hodí do knižní i seriálové podoby, protože co jsem zatím viděla, to mě ještě nezklamalo.

Líbilo se mi, jak rychle první díl prolétl celou situaci od hlavního zločinu až přes odpykání trestu. V podstatě jsme se během pěti minut přesunuli o dvanáct let dopředu a myslím, že to je dobře, protože dospělý hrdina mě bavil mnohem více. Po prvním díle zatím vůbec netuším, jestli spolu jednotlivé dějové linky souvisí a jak se plánují propojit, protože to tady zatím vypadá na dvě oddělené linky – jedna, co se týká jeho zločinu, a druhá, která náleží k něčemu, co se stalo ve vězení.

Herecké obsazení mi sedlo a všechny postavy vypadají zajímavě. Nikdo není takový, jak se na první pohled může zdát, a i v idylických vztazích se ukrývají temná tajemství, která dříve či později vyplavou na povrch. Mystery minisérie vždy stojí především na zápletce, postavy jsou vedlejší. Ale tady za mě fungují obě roviny. Těším se na maraton.

  • poutavý příběh
  • záhadné a zábavné postavy
  • pilot si dokázal udržet mou pozornost
  • ideální na maraton
80 %
Mé hodnocení
ragelly

O tom, že Harlan Coben umí vyprávět velmi zapeklité a poutavé příběhy není pochyb. Nevina nebude výjimkou. Moc se mi líbilo, jak svižně dokázali odvyprávět minulost hlavního hrdiny. Jako bych sledovala samotný prequel, protože se toho zrychleně odehrálo opravdu hodně. Diváka tato část uvede do budoucího děje naprosto perfektně.

Možná právě kvůli té smršti na začátku mi přechod do přítomnosti přišel nezajímavý. Hlavní hrdina si dá život vcelku do pořádku a nějakou dobu se tam zase neděje vůbec nic. Tato část ale slouží hlavně k tomu, abychom se vyznali ve vedlejších postavách. Pak už ale zase děj nabere rychlost a rojí se jedna zápletka za druhou. V tom pilot naprosto splnil svou úlohu nalákat, protože vyvstane tolik otázek, že jsem jen doufala, aby je minisérie všechny pohodlně zodpověděla.

Na klidné pasáže pěkně navozují ty akčnější, proto delší stopáž není problém, děj si tak nenásilně udržel moji pozornost. Obsazení je vybráno dobře. Neměla jsem pocit, že mě seriál „nutí“ vybírat si komu fandit. Těším se na další sledování.

  • perfektní úvod
  • tempu seriálu nevadí delší stopáž
  • nikdo herecky nevyčnívá
  • možná až moc dějových linek
70 %
Mé hodnocení
foruska
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
foruska

foruska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Katka The Hero

Katka The Hero

Já už to o víkendu zkoukla celé a jsem velmi spokojená. Seriál mě zajímal kvůli Mario Casasovi a až při...
před 3 roky
Další články k tématu