9. 1. 2021

Novinka pod lupou: Coyote (CBS All Access)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Coyote
Žánr drama, krimi
Stanice CBS All Access
Premiéra 7. 1. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 56 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci David Graziano, Michael Carnes, Josh Gilbert
Hrají Michael Chiklis, Juan Pablo Raba, Adriana Paz, Kristyan Ferrer, Octavio Pisano, Cynthia McWilliams, Julio Cesar Cedillo, Emy Mena

O čem to je?

Agent Ben Clemens pracuje v hraniční hlídce a čeká na den, kdy přijde jeho povinný odchod do penze. V tento den hrdina objeví tajný tunel, který slouží k převozu zboží na černý trh z USA do Mexika. Tím se dostane do středu kriminálního dění, které se celou svou kariéru snažil zničit.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Za mě je to jeden z těch seriálů, u kterých po skončení dílu vlastně ani nevíte, co se tam dělo. Nemám, moc k němu říct, jelikož se u mě minul tématem i hereckým obsazením.

Michaela Chiklise nemám ráda, nesedí mi. K seriálu jsem proto začala chovat antipatie hned, jakmile bylo oznámeno, že se zde objeví v hlavní roli. Nakonec nebyla jeho postava tak nesnesitelná, jak jsem se obávala, ale že bych si ho oblíbila, to se taky říct nedá.

Je skoro až vtipné, jak se mu osud vysmívá. Celý život stál tvrdě na straně zákona, a teď se pořád dostává do situací, kdy je nucený z morálního hlediska zahodit své zákonné hodnoty a pomáhat lidem, které celý život lovil.

Každopádně po prvním díle nevidím důvod, proč bych osobně měla ve sledování pokračovat dál. Neříkám, že jde o špatný seriál, naopak, myslím, že komu sedne téma, tak si ho hodně oblíbí. Ale osobně mě neláká.

  • příběh plyne rychle
  • nesedlo mi téma ani obsazení
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Seriál Coyote mě docela zaujal už svým trailerem, který mi dosti připomněl posledního Ramba a popravdě se mi zdá, že jsem nedávno viděl i trailer na podobně vypadající film. Dejte mi chvilku… film se jmenuje The Marksman, hraje v něm Liam Neeson, Katheryn Winnick a má vycházet v USA 15. ledna. Ale zpátky ke Kojotovi: v hlavní roli je zde Michael Chiklis, kterého v seriálovém světě poznáte jako Vica Mackeyho ze seriálu The Shield (Policejní odznak), já si ho však pamatuji jako Bena z Fantastické čtyřky! No a zbytek obsazení je takový neznámý, takže seriál vážně staví hlavně na postavě Bena Clemense, kterou hraje Mike.

Parádně je zde zobrazena veškerá dualita, jak už krásy a špíny Mexika, tak i ta v tom, co je dobré a špatné. Právě zde se náš hrdina Ben dostává do velkého střetu i se svou vlastní ideologií, kde jako bývalý člen federálního úřadu pro hlídání hranic s Mexikem je nyní nucen své zásady a zažitou pravdu po 32 letech ve službě přehodnotit, když ho těhotná dívka požádá o pomoc. A s tím, co se nedlouho po premiéře v USA událo, jsou takovéto díla potřebná, jelikož si podpůrci Trumpa musí uvědomit, že jsme všichni lidé. Je skvělé, že tento seriál netlačí na sílu jakékoliv hnutí, ale prostou lidskou stránku tamních současných problémů. A samozřejmě musím zmínit, že se seriál s násilím nedrží zpátky, za což já rád.

  • Michael Chiklis jako Ben Clemens
  • dualita a střet se svou vlastní ideologií
  • netlačí na hnutí, ale na lidskost
  • nedrží se zpátky s násilím
  • neoriginální téma
70 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu