30. 9. 2021

Novinka pod lupou: Jaguar (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Jaguar
Žánr drama, historický
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 22. 9. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Děj se odehrává v 60. letech 20. století ve Španělsku, které se po druhé světové válce stalo útočištěm stovek nacistů. Isabel Garridová, mladá žena, které se podařilo přežít vyhlazovací tábor Mauthausen, je na stopě Bachmannovi, známému jako nejnebezpečnější muž Evropy. Zjistí, že na své poslání není sama, a spojí se se skupinou agentů při hledání spravedlnosti. Její krycí jméno: Jaguár.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Španělské historické drama s jakousi špionážní zápletkou. Tohle mě bavilo dřív, než jsem to vůbec viděla. Potom však přišlo to intro, jehož hudební podkres se mi absolutně nelíbil, a už jsem si tak jistá nebyla. Ve výsledku byl celý pilot jako jízda na horské dráze.

Fakt pěkně natočené scény se střídaly s “wtf” momenty. Občas jsem dokonce zapomněla, že koukám na historický seriál, protože to nešlo poznat, viz hlavní hrdinka s tím culíkem a outfitem. Občas jsem si zase užívala poválečné dobové téma, které mě v seriálech baví. Někdy hrála v pozadí tak hlasitá hudba, že mi to scénu kazilo, např. v té mlátící scéně v parku. Naopak píseň v úplně poslední scéně byla úžasná a celou atmosféru ještě posílila.

Pilot je v podstatě seriálově zadaptovaná anotace. Nestane se tam nic navíc, o postavách se nic moc nedozvíte, a naopak ta věc, na kterou jsem čekala celou dobu, nastane až v úplně závěrečné scéně, kterou jsem již zmínila. Nejen skvěle zvolený song, ale celkově hodně dobrá scéna, která mě nalákala na sledování dál a celému pilotu rozhodně přidala. Jinak je moje hodnocení spíš pro potenciál, který v tom do budoucna vidím, než za nějak extra úchvatný start, tak snad nebudu ze zbytku série zklamaná.

  • závěrečná scéna
  • kombinace Španělska, historie, tajné organizace
  • občas kvalita, občas kvantita
  • pilot je doslova zahraná anotace
  • hudba v intru
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Až mě překvapilo, jak mě to bavilo. Na historické seriály jsem hodně náročná, málokterý mě nenudí. Tady jsem se ale bavila moc dobře, pilot příjemně utekl a dokázal nalákat na další epizody.

Hlavní hrdinka je sympatická. Moc traumatizovaná z dětství, ale není se čemu divit. Ze skupinky pánů (agentů?) se zatím více projevuje pouze jejich šéf, který se mi z nich zamlouvá asi nejvíc. Ten mladý mi moc nesedl, zbylí dva zatím skoro ani nepromluvili, takže nevím, co si o nich myslet. Jsem zvědavá, jestli s hrdinkou budou mít pouze profesionální vztah, nebo se tam začne klubat i nějaká romance.

Dějová linka je svěží, líbí se mi i krátké flashbacky do minulosti. Jsem zvědavá, kam se příběh bude ubírat dál a jestli se hrdinka dočká vytoužené pomsty. Další díly si nenechám ujít.

  • sympatické obsazení
  • poutavý příběh
  • zasazení do Španělska
  • hrdinka je až moc poznamenaná minulostí
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
AislinK

AislinK

Hm, tak tady nevím, jestli jo nebo ne. Ale je to krátké, tak místo v chci vidět tomu udělám a uvidíme :)
před 2 roky
Litocha

Litocha

Mám ráda Blancu Suaréz, takže už se mi to nějakou dobu válí ve chci vidět. Ale jestli a kdy se k tomu...
před 2 roky
Další články k tématu