1. 2. 2021

Novinka pod lupou: Gyeongiroun Somun (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Gyeongiroun Somun (Záhadný lovec)
Žánr fantasy, mystery, thriller
Stanice Netflix
Premiéra 31. 1. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 68 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Jang Yi (předloha)
Hrají Jo Byung Gyu, Yoo Joon Sang, Kim Se Jung, Yum Hye Ran, Ahn Suk Hwan

O čem to je?

Zaměstnanci rychlého občerstvení přes den prodávají nudle, v noci se z nich ale stávají lovci démonů. Říkají si Counters a používají speciální schopnosti, aby lovili nebezpečné zlé duchy, kteří zabíjí lidi.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Seriál měl premiéru už v listopadu, nicméně od včerejšího dne se stal dostupným i pro širší divácké spektrum, jelikož ho máte možnost komplet zhlédnout na Netflixu i s českými titulky.

Podle obrázků jsem si říkala, že to vypadá na Misfits styl, ostatně i ten popis tomu trošku napovídal. Ovšem nenechte se mýlit, tenhle seriál není žádná odlehčená pohádka, která si střílí z probačních. Místy vám bude tuhnout krev v žilách. Jak pilot postupně plynul, skoro jsem si začínala připadat, jako když znovu sleduju Heroes – nadpřirozené schopnosti, záporák, který se živí hrdiny a po zabití získává jejich moc… bylo to podobné, ale přesto jiné.

Postavy se mi zalíbily hodně. Hlavní hrdina je takový průměr, ale líbí se mi tři bojovníci aka majitelé restaurace s nudlemi, kteří jsou dobří drsňáci a ani k hlášce to nemají nikdy daleko. Naopak šikanující skupinka teenagerů tu svou roli záporáků bere až moc vážně. Nějak se mi nechce věřit, že by takto drsné šikanování zůstalo absolutně bez povšimnutí. A jak se jim podařilo dostat se v noci do tělocvičny?

Milovníci napětí a fyzických soubojů budou spokojeni. Obojího bylo v pilotu požehnaně a věřím, že to tak zůstane i v dalších dílech. Na to, že má pilot 68 minut (výzva, mrk, mrk), utekl neskutečně rychle, dokázal si udržet mou pozornost a navnadil na další epizody.

  • hlavní hrdinové
  • spousta akce a napětí
  • energická hudba se k příběhu výborně hodí
  • šikanátoři
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Janey T

Janey T

Vypadá to dost zajímavě. Takže se ráda někdy podívám. :)
před 3 roky
arthurcz

arthurcz

Popis nakonec docela upoutal. A žádnou Koreu ještě na mapě červenou nemám. Tak počkám, jestli někdo zobe...
před 3 roky
Další články k tématu