17. 1. 2021

Novinka pod lupou: The Pembrokeshire Murders (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Pembrokeshire Murders
Žánr krimi, minisérie
Stanice ITV
Premiéra 11. 1. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Steve Wilkins (předloha)
Hrají Luke Evans, Keith Allen, Caroline Berry

O čem to je?

V roce 2006 se nově povýšený detektivní velitel Steve Wilkins rozhodne znovu otevřít případ dvojité nevyřešené vraždy z 80. let, která vrhá nepěkné světlo na policejní jednotku Dyfed Powys. Pomocí moderních vyšetřovacích metod najdou mikroskopické stopy DNA a vlákna, která případ spojují se zlodějem, jenž si odpykává poslední dny svého vězeňského rozsudku. Pokud má ale Steve pravdu, je to i sériový vrah. Hrdina se svým týmem musí najít dost forenzních důkazů, aby podezřelého obvinili dřív, než je propuštěn z vězení a dostane šanci znovu zabíjet.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak jsem koukala na pilot a ve 3/4 jsem to na férovku vypnula a zapnula znovu, protože jsem to měla tak moc jako podkresovku, že jsem ve výsledku netušila, co se to tam vlastně odehrává. Na druhý pokus už jsem si to dala na televizi a počítač nechala na pracovním stole, aby mě nic nerozptylovalo a mohla jsem posoudit, jestli si první díl skutečně zaslouží být nejsledovanější novinkou stanice za posledních pět let.

Upřímně? Až tolik mě to tedy nenadchlo. Z případu bylo nakousnuto jen málo, hlavní hrdina není nijak speciální a sympatický a ani prostředí mě tolik neláká. Líbí se mi ten nápad, že se vyšetřuje hodně let starý nevyřešený zločin. Ale asi bude chvilku trvat, než se do něj seriál naplno ponoří.

Neříkám, že to bylo nějak špatné, to určitě ne. Ale u kriminálek nejvíc miluju ty případy, které mě dokážou hned zcela pohltit tak, že bych si nejraději hned pustila další díl. To se tady ale bohužel nestalo.

Dál asi koukat nebudu. Ale možná si přečtu rekapitulaci finále nebo proklikám poslední díl, jen tak ze zvědavosti, protože přece jen kriminálky mám ráda a zajímá mě, jak se případy vyřeší. Ale jak toho docílí, to vidět nepotřebuju.

  • starý nevyřešený případ
  • podle skutečné události
  • celkem nezajímavé zpracování
  • žádné extra sympatické postavy
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Deaneira

Deaneira

Mě se to líbilo, ale já jsem na klasických britských kriminalkach doslova vyrostla. Je to jejich styl který...
před 3 roky
Další články k tématu