22. 3. 2021

Novinka pod lupou: Grace (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Grace
Žánr krimi, minisérie
Stanice ITV
Premiéra 21. 3. 2021
Vysílání neděle, 20:00
Délka pilotu 85 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Detektiv Roy Grace je tvrdě pracující policista, který celý svůj život odevzdal své práci. Jeho kariéra se však vyvíjí přesně opačným směrem, než by si zasloužil. Ovlivnilo to zmizení jeho ženy, které ho do dnešního dne v myšlenkách pronásleduje. Nyní pracuje na nevyřešených případech, kde nemá téměř žádnou šanci na úspěch. Jeho kolega Glenn Branson však ví, že toho Roy může ještě hodně nabídnout, a požádá ho o pomoc při řešení svého případu. Tři dny před svatbou se pohřešuje ženich poté, co dojde k nevydařenému pranku. Minisérie je adaptací románů Dead Simple a Looking Good Dead od Petera Jamese.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hned na začátku mě vyděsila stopáž. Seriál dává dohromady dvouepizody, takže jeden případ se řeší jakoby ve dvou epizodách, resp. v jedné s délkou téměř hodinu a půl. Nakonec ale díl utekl příjemně rychle.

Nejde o nic světoborného, ale milovníci krimi žánru budou spokojení. Máme tu případ, u kterého dlouho nevíte, co se ve skutečnosti stalo, což je u kriminálek zábava. Předlohu neznám, takže nemůžu porovnat, jak moc se příběh drží původního díla a jestli čtenáře bude čekat alespoň nějaké překvapení.

Hlavní hrdina je docela obyčejný a nevýrazný. Jiné postavy jsem ani nevnímala, tedy kromě těch, které měly spojitost s případem, takže se dá očekávat, že se v dalším díle již nevrátí. Na druhou stranu je fajn, že tam nikdo nevadí, dobře se na seriál kouká, i když vám z něj mnoho v hlavě nezůstane. Jako oddychovka je to fajn.

  • kriminálka pro fanoušky žánru
  • zajímavý a nepředvídatelný případ
  • neutkví v paměti
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Hitchhiker

Hitchhiker

Á minisérie, výborně. Vyzkoušíme, uvidíme :D Zatím teda co jsem viděla v rámci výzvy, se mi moc...
před 3 roky
Další články k tématu