24. 4. 2021

Novinka pod lupou: Zero (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Zero
Žánr Fantasy, SciFi, Teen
Stanice Netflix
Premiéra 21. 4. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavním hrdinou je teenager se superschopností, který dokáže být pro ostatní neviditelný. Hrdina je vtažen do nebezpečné pavučiny lží a podvodů, které má na svědomí místní pofidérní kriminálník. Život vzhůru nohama mu navíc obrátí také tajemná studentka umění.

Trailer

A jaký je váš ortel?

No, nic moc. Krátká stopáž tomu trošku pomáhá, ale i tak mi přišlo, že v pilotu bylo poměrně dost hluchých míst a pomalé tempo se linulo víceméně od začátku do konce. Kromě jedné akčnější scény se tu vůbec nic nestalo, a ta jedna scéna zde byla pro jistotu zopakovaná dvakrát, abychom měli jistotu, že o ni nepřijdeme.

Po pilotu nemám chuť pokračovat ve sledování dál. Hlavní hrdina je poměrně necharizmatický, nedokáže ničím moc upoutat. Tento popis se dá aplikovat i na všechny ostatní, snad jen s výjimkou Anny, která měla moc příjemný hlas a působila na mě sympaticky, i když se z hlediska příběhu taky ničím nepředvedla.

Upřímně doufám, že seriál v dalších dílech trošku nabere grády. Já ho sice sledovat nebudu, ale přeju to těm, kteří se rozhodnou sjet celou sérii, protože zatím to byla těžká uspávačka hadů. Na to, že první díl má upoutat a přesvědčit k dalšímu sledování, tak Zero docela těžce selhává.

  • neviditelné logo seriálu
  • Anna
  • ostatní postavy včetně Omara
  • navzdory krátké stopáži se to docela táhne
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Proč jsem z anotace čekala něco úplně jiného? Sakra, měla bych fakt začít předem koukat na ty trailery :D Netuším, zda jsem čekala něco horšího nebo lepšího, rozhodně ale něco jiného, akčnějšího. Přestože mě ten pilot vlastně bavil, něco mi říká, že zítra už si vůbec nevzpomenu o co v něm šlo.

Kupodivu mě nejvíce bavil/zaujal Shariff (což jsem si teď musela jít zjistit, protože já si jména zásadně nepamatuju, tak snad je to ten, kterého myslím), zatímco hlavní hrdina se u mě pohyboval na pomezí sympatií a iritace. Ty jeho naivní výrazy mě štvaly, ale zase chápu, že to patřilo k charakteru té postavy.

Předpokládám (a doufám), že se ta akce trochu rozjede, ale v pilotu to se superhrdinstvím mělo pramálo společného. Zatím bych seriál popsala spíš jako drama řešící problémy v rodině, s láskou a v chudinské čtvrti, kde hlavní postava žije. Jelikož hodnotím pouze pilot, tak bych to zařadila někdo hluboko do tuctových seriálů, na kterém mě nejvíc bavila italština (a pizza!), přesto si myslím, že kdyby se to v dalších dílech rozjelo, mohlo by to mít potenciál. Ale jestli to pojede po stejné linii, úspěch tomu nepředpovídám.

  • italština, italská pizza, italská hudba, prostě Itálie
  • ústřední hrdina
  • čekala jsem něco jinačího
  • spíš tuctové drama než něco superhrdinského
  • mohlo by to být ještě italštější, když už nic jiného :D
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Musím se přiznat, že to bylo zklamání. Celý koncept se mi líbil, i když superhrdinů tu máme opravdu spoustu. Po přečtení anotace jsem si v hlavě udělala obrázek, který se vůbec neshoduje s tím, co jsem viděla v pilotu.

Neuvěřitelně mi vadilo, kolik času věnovali tomu, že hlavní hrdina rozváží pizzu. První díl má opravdu krátkou stopáž a vlastně se tam skoro nic nestalo. V traileru byl Omar charismatický, ale během některých scén mi přišlo, že herec vůbec neumí prodat svojí roli. A to jsem si myslela, že největší problém budu mít s italštinou, která mi nakonec vůbec nevadila. Na chvilku jsem zkusila i anglický dabing, ale to byla čirá hrůza.

Na konci dílu jsem zjistila, že mě vlastně vůbec nezajímá, jak bude příběh pokračovat. Ani jediná dějová linka mě nezaujala natolik, abych sledovala dál. Pilot se prostě nepovedl.

  • nápad má potenciál
  • je to nuda
  • herecké výkony
40 %
Mé hodnocení
foruska
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
foruska

foruska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
AislinK

AislinK

Hmm... Jako vždy když vidím článek novinka pod lupou, hned otevírám. Popis neřeším, kouknu na žánr, pak...
před 3 roky
_-0-_

_-0-_

Tentokrát naprostá shoda s ragelly - měl jsem neskutečný problém dosledovat E01. Byl by z toho...
před 3 roky
sandokan555

sandokan555

Som sa na toto tesil .. uz sa netesim ...
před 3 roky
Další články k tématu