15. 4. 2021

Novinka pod lupou: Rebel (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Rebel
Žánr drama
Stanice ABC
Premiéra 8. 4. 2021
Vysílání čtvrtek 22:00
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jde o drama, které se inspiruje životem Erin Brockovich. Hrdinka je popisovaná jako zábavná, zbrklá, chytrá a nebojácná žena, která vloží celé své srdce do boje za spravedlnost a za lidi, které miluje. Když sama sebe vtáhne do boje, kterému je naprosto oddaná, dokáže vyhrát téměř za každou cenu

Trailer

A jaký je náš ortel?

V první řadě musím říct, že pro mě Katey Sagal už dávno není panička s vyčesanými vlasy. Její drsnější projev jsem zbožňovala v Sons of Anarchy a v novince Rebel je to dost podobné. Tyhle role jí sednou a zahrát je bez pochyby umí. Tentokrát bere spravedlnost do svých rukou a snaží se bojovat proti „zlým“ korporacím. S tím jí pomáhají, ať už dobrovolně, nebo z donucení, její děti a bývalí partneři.

Hlavní dějová linka ale nenabízí nic nového, nemám problém představit si, jak bude vypadat celá série, a to včetně vedlejších příběhů, které budou pravděpodobně sledovat osudy jejích dětí. Herci jsou všichni sympatičtí. Všechno je to zabalené do příjemné atmosféry, ale vůbec se nedostavila ta zvědavost vidět víc dílů. Je to odpočinkové drama, s dobrými scenáristy a kvalitním obsazením.

Dál sledovat nebudu, ale věřím, že si to své diváky najde.

  • Katey Sagal
  • nenáročné drama
  • chybí tomu šťáva
60 %
Mé hodnocení
foruska

Já jsem věděla, že tohle nebude seriál, který si zamiluju. Tak nějak jsem počítala s tím, že mi ani tady Sagal nesedne, její Gemma v Sons of Anarchy mi herečku tak znechutila, že kdykoliv ji někde vidím, tak se mi protáčí panenky.

Tady je navíc hereččina tvář propojená s postavou, o které jsem prostě hned po objednání seriálu věděla, že mi poleze na nervy. Sice jí jde o dobro obyčejných lidí, ale kvůli tomu se chová naprosto nevhodně a tak, že i svým blízkým leze na nervy. Upřímně se nedivím, protože tohle už je za hranicí zdravého rozumu, ať už je důvod pro takové chování jakkoliv čestný. A nejhorší na tom je, že naprosto bez jakýchkoliv výčitek využívá svou rodinu, kteří musí zahodit všechno, co dělají (právnička, lékař…) a skákat, jak matka píská, i když jde o případ, který jde úplně mimo jejich obor.

Před lety jsem si dala úkol, že chci odsledovat z Velké pětky všechno kromě animáků. Začínám mít ale pocit, že se budu muset přece jen zařadit mezi ty, kteří si své seriály vybírají. Protože u tohoto by mi asi ruply nervy, kdybych měla jet více sérií maratonem.

  • hraje na city
  • nesnesitelná hrdinka/předsta­vitelka
  • celkem nudný případ
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
ragelly

ragelly

Já jsem ji nesnášela celou dobu, ale po tom, co provedla Taře... »SPOILER«
před 3 roky
foruska

foruska

Jasně, ten pocit zadostiučinění je pak opravdovej. A aby to tak opravdu fungovalo potřebuješ skvělýho...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Jak jsem se na seriál netěšila, tak nakonec se v mých očích zvedl a celá série byla za...
před 2 roky
Další články k tématu