28. 12. 2021

Novinka pod lupou: The Silent Sea (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Silent Sea (Moře klidu)
Žánr dobrodružný, drama, horor
Stanice Netflix (Jižní Korea)
Premiéra 24. 12. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 51 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh je zasazen do nedaleké budoucnosti. Země umírá a lidé ji opouští. Jedinou šancí na přežití je speciální tým, který byl vyslán na Měsíc. Má za úkol zajistit záhadný vzorek z výzkumné stanice Balhae Base. Když však členové posádky začnou jeden po druhém nečekaně umírat, zjistí, že jejich misi se snaží ohrozit mnohem více sil, než očekávali.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Já sem při sledování měla úplně nával úzkosti, jak jim to hlásilo, že dochází kyslík a musí urychleně najít jiný zdroj. Celkově se mi pilot líbil, možná víc než u Squid Game. Samozřejmě nečekám podobný úspěch, to by byl Netflix hodně šťastný, kdyby se mu za tak krátkou dobu podařilo vytvořit dva mega korejské hity. Ale SG mělo potenciál se dobře rozjet, což se i stalo. Tady to v mých očích zatím vypadá, že pilot ukázal všechno, co seriál divákům může nabídnout.

Pro mě osobně to bohatě stačí, bavila jsem se dobře. Pokud si další díly udrží stejné tempo a zábavnost, tak budu spokojená. Zatím moc nevím, co od zbytku série mám očekávat, ale ráda se nechám překvapit.

Velkou zásluhu na mém celkovém hodnocení má určitě i to, že mám ráda podobné astronautské a výzkumné seriály. Tady to navíc vypadá, že na rozdíl např. od Away tady nebude příběh zatěžovat osobní dějová linka postav, takže by to mohlo být zaměřeno vyloženě na hlavní zápletku a mohlo by to být ještě zábavnější. Ale to po prvním díle samozřejmě nemůžu vědět, jen budu doufat, že tomu tak bude.

Určitě mám v plánu pokračovat ve sledování, snad další díly nezklamou.

  • atmosféra napjatá jako kšandy
  • minimum osobních problémů
  • pilot si udržel mou pozornost
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Každý příběh musí mít (resp. má) vlastní rámec pravidel (podmínek). Ty, které nejsou...
před 2 roky
_karel_

_karel_

To je fakt, ale slušných sci-fi, nezatížených "moderními tématy", je tak zoufale málo, že jsem...
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

Naprostý souhlas, proto jsem zvedl hodnocení o 10% a neopomenul jsem to zmínit...
před 2 roky
Další články k tématu